2018-09-10
有時出街食飯食得多都會有選擇困難症唔知食咩好,每次面對呢個難題最好既方法就係去食放題.咁多間尖沙咀既放題今次就同朋友試下一樂.入到去感覺好寬敞空間感十足,座位枱大可以同時放到好多碟野食而且座位與座位間空間夠大唔會覺得有壓迫感.環境乾淨企理燈光又夠光感覺好舒服.餐廳係好以電話落單,首先要登入微信scan餐廳QR code之後再scan枱號QR code就會有點單list出理,操作簡單又快仲好環保同時又減少落錯單既風險.刺身分別點左少少試下味,油甘魚質地厚而且新鮮上枱既時候解凍得夠唔會仲有殘餘既冰係面或者咬落去食到冰咁.其他刺身色澤光鮮唔會暗啞,北寄貝同赤貝質感爽脆而且咬落好鮮甜.食完凍野當然要食返d熱野暖一暖胃先,點左2款熱湯,有魚翅中湯同西式龍蝦湯,龍蝦湯唔似平時餐廳飲咁橙紅色佢係類似清湯既style但龍蝦味亦都好夠.刺身以外點左幾款串燒,厚燒玉子燒得外脆內軟而且燒得質感好鬆軟再係面上加左明太子沙律醬增加份甜甜地又帶少少明太子辛辣口味幾配搭.燒牛舌脆口唔會燒得過老,脆得黎又唔會太靭咬唔開.韓式燒雞串係面上加左少少韓式辣醬加左份甜辣口味,整體所有肉類串燒都保留好多肉汁而且肉質嫩滑,加分.
蒜蓉燒茄子面上鋪滿蒜同蔥花而且係原條茄子即叫即燒所以製作需時,但燒出黎好好味茄子燒很軟淋而且睇很出2面都有燒過所以帶有少少焦香味而且少少脆身.
最後到甜品,有自選一口甜品櫃去自己揀款色都幾多最驚喜係有日本森永既朱古力脆皮粒粒供應,平時係超市好難買到而呢到竟然有.