2024-06-22
呢間餐廳服務質素及態度十分差。今日收工,約下午2:30,去到青衣城唔知食乜好,就隨便入咗呢間Twinkle Elephant 食泰國嘢。雖然我一個人食,但服務員安排我搭枱,明明餐廳重有位,都要安排我搭枱,到我想走唔想食,先肯安排一張雙人枱比我一個人坐。然後,我叫左香茅豬扒河粉,塊豬扒又細塊又薄,重要好乾,無香茅味,總之就唔好食,不過啲野食唔好食都算啦!埋單個時,個果女職員一邊埋我張單,一邊擰轉個頭去招呼另一個正在落order既客人,之後重要成個人走開咗,走咗去另一枱客人個到處理佢落order事情,心諗:我幫襯左你,你都咁無禮貌對我,啲服務質素同態度超差,之後重要收多咗我錢,同個女服務員講收多左錢,佢一開始重要唔承認,話張單唔係我,之後check清楚喇,雖然有退番錢比我,但一句道歉都冇,完全唔覺得自己有問題咁。呢間Twinkle Elephant 餐廳食物價錢貴,但又唔好食,服務質素又咁差,總之係一次十分之差既體驗。