2025-02-22
難食當然唔係餐廳問題,係客唔識食啫同老婆date night, 之前試過銅鑼灣Mano唔錯但full咗,就試下觀塘呢間。小弟加98蚊叫咗個Sirloin, order咗medium,前菜都未食完, 我哋兩個牛扒已經嚟咗,希望唔係預先煮好啦。食咗兩啖,個扒真係咬唔入,諗住係咪兩邊多根呀,點知切開中間都係咁。咁叫waitress埋黎禮貌地同佢講啦,我覺得個牛扒唔ok呀,太"un",你介唔介意睇下呀?個waitress話「係咁架,你要medium吖嘛,係咁架,你嗰個唔同ribeye,係咁架」。Well, 我話我唔係compare緊ribeye呀, 係真係咬唔入,而佢只係不停話係咁架喇。Well, 咁我只可以同佢講,咁OK啦,你幫我收走佢啦。當然,作為一位合理嘅客人我緊係無食都照俾錢啦,但係呢間餐廳唔會有下次,希望其他消費者都唔會中伏。