2022-09-06
元朗——————————ADDRESS 📍元朗媽橫路9號富來花園地17-18號舖價錢💰:100-200好味程度😋⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️ ⭐️ ⭐️回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️今日心血來潮去到元朗行街,咁啱記起之前喺OpenRice風靡全港,午市晚市時段都排晒長龍嘅木玥巷就係喺我附近,一於行過去試吓!我亦都有做過少少資料蒐集,呢間店嘅老闆喺半島酒店出身既廚師,所以我深信食物質素必然一定會有保證❤️宜蘭三星蔥餡餅 HK$36呢個餡餅好Juice,食落去裏面嘅汁會爆出黎,雖然蔥花嘅味道未算話好突出,但點下佢配埋佢哋秘製既辣汁,成件事就好友驚喜啦👍🏻👍🏻👍🏻芒果寒天多多 HK$28之前做research,好多人嚟呢間餐廳都必然會order 呢杯飲品for 打卡,見到呢隻咁可愛嘅草帽小熊貓一路飲令人有一種覺得去旅行嘅感覺,雖然飲品芒果嘅味道唔算話好突出,但係整體杯飲品都幾好飲,每一啖啜落去仲會有大量既粒粒嘅寒天,真係超有咬口,夏日炎炎飲,真係冇得頂!紅燒牛肉麵 HK$72小編好想介紹吓呢間餐廳嘅紅燒牛肉麵,呢個面嘅湯底超濃郁,每飲一啖,都散發住陣陣既藥材味,牛腩切得好厚身,食落去都好冧亦唔會好痴牙❤️所
——————————
回頭率⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️
宜蘭三星蔥餡餅 HK$36
芒果寒天多多 HK$28
紅燒牛肉麵 HK$72
小編好想介紹吓呢間餐廳嘅紅燒牛肉麵,呢個面嘅湯底超濃郁,每飲一啖,都散發住陣陣既藥材味,牛腩切得好厚身,食落去都好冧亦唔會好痴牙❤️所以真係誠意推薦大家🙏🏻
禾玥柳橙汁水果茶 HK$42
飲完杯寒天,見仲覺得有啲頸渴,試咗店主推介嘅水果茶,水果茶好大杯好足料👍🏻整體成杯飲品超有睇頭,賣相相當吸引!用嚟打卡就必然啦📷📸