朗豪坊雞蛋餐專門店 - TAMAGO - EN呢日同食極都有8舊腹肌既健身教練係旺角睇完戲,有D肚餓,於是佢介紹左我去一間佢話健身期間都食得既餐廳開餐啦。餐廳係朗豪坊Food Court果層,叫Tamago-EN,佢話係新加坡人氣雞蛋主題餐廳,等我睇個名仲以為係日本餐廳黎。餐廳全店都係用日本沖繩農場直送雞蛋,由小食玉子燒、主菜蛋包飯、甜品梳乎厘班戟到飲品奶昔等等都係以雞蛋入饌,配合各種食材創出唔同口味,十分多元化!餐廳地方唔大,主要以雞蛋既橙、黃、白色為主色,餐廳兩面玻璃牆上既雞蛋造型裝飾同天花上既橙色燈飾,都好配合餐廳以雞蛋為賣點既主題! 餐廳俾人一種簡潔乾淨既感覺,光線充足,客人係度食野係會幾舒服既 ! 假期黎食野仲要係中午,我地都以為會要等好耐啦,好彩我地只係兩個人,黎到岩岩有兩客人食完離開,咁我地就即刻可以入座唔洗等位。一坐低服務員就遞上餐牌,然後就忙住執台啦。餐廳生意好好,咁我地睇左陣餐牌後,已經有心水啦,就揀左兩個餐試下 : 1. 公司三文治 - 三文治超大份,麵包好厚身,入口十分鬆軟;而雞蛋熟度亦剛好,蛋香味極濃,咬開仲會有微微蛋汁滲出,套餐亦都跟薯條, 波浪形厚切既薯條
朗豪坊雞蛋餐專門店 - TAMAGO - EN

1. 公司三文治 - 三文治超大份,麵包好厚身,入口十分鬆軟;而雞蛋熟度亦剛好,蛋香味極濃,咬開仲會有微微蛋汁滲出,套餐亦都跟薯條, 波浪形厚切既薯條即叫即炸,條條金黃, 外脆內軟 !

2. 燴雞肉蛋包飯 - 嫩滑雞肉遇上沖繩新鮮雞蛋製成嘅旋風滑蛋,真係蛋香味十足 !加埋秘製燴牛肉汁,真係見到都流晒口水呀!

Tamago-EN
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓08號舖
電話:2650 3335
營業時間:星期一至日 12nn-10pm
備註:設加一

2022-06-19
$95 (Lunch)