2022-07-28
紀念日去Staycation , 包餐廳早餐😁職員好好呀,安排左窗口位比我哋,不過當早真係好曬,窗口位熱到出哂汗。簡左職員問我地想飲咩,我簡左紅蘿蔔汁😊好鍾意呢個,唔知係咪野菜生活呢🤣有中式日式西式早餐事前做過research感覺中式最吸引分量都好似最多所以都係叫咗中式雖然其實私心想食西式🫣最鍾意食魚子燒賣,魚子唔腥好鮮,放落去個燒賣度一流,另外蘿蔔鬚同蝦餃都幾好,蝦餃個皮好薄,好多蝦,蘿蔔鬚好鬆化,叉燒包就一般啦。肉絲炒麵啲肉好鞋, 但個面炒得都幾香,偏乾身唔會好油,加上落咗啲青紅椒,整體唔錯除咗啲肉。個粥明明係鮑魚雞粥,但係啲鮑魚絲真係唔係好多😢但係幾香嘅個粥,亦都有雞味,鮑魚味少許啦🤭另外,面頭加咗啲炸乾蔥,但係略嫌個粥唔夠棉身,炸麵唔知點解好乾好硬🥺扣左分最後叫咗個English Breakfast tea一杯配咗奶另一杯唔配奶,作為完結!整體來講幾好食,但如果唔係staycation應該冇機會再食🫣🫣