2024-02-22 247 views
發現中環碼頭平台開左新嘅泰國餐廳,個view 好正望海!同店員傾左幾句,原來餐廳請左泰國當地經驗豐富嘅廚師,而食材同香料亦好多嚟自泰國,醬汁製作都係100%全人手調製🇹🇭🌿夠晒有誠意☺✨斑蘭青咖喱雞+泰式薄餅 - 我地叫左bb辣,感覺剛剛好,用嚟沾斑蘭葉雞食或薄餅都好夾好惹味!!個雞真係食到斑蘭香,而且大大粒啖啖肉🤤✨日落晚霞手工豬肉串燒 - 燒完都唔會乾,食到豬肉香仲幾嫩囗,配埋秘製醬汁更有風味😋✨泰式什錦大盤 - 擺盤好靚好有心思,有整魚餅、蝦餅、斑蘭葉雞、春卷,好豐富,炸物脆卜卜又夠熱🧡✨泰式香葉香草腸 - 香煎過嘅香草腸令個皮幾脆身,沾埋個泰式酸甜醬食係精髓,令人食唔停口🤩✨日落炒雜菜 - 愈簡單嘅菜式反而愈考功夫,feel到呢個炒雜菜好有心思,紅蘿蔔切成樹型,而且個汁恰到好處,材料好新鮮,我都估唔到唔鍾意食蔬菜嘅我食左咁多😂✨泰式奶茶 - 餐廳自己調配的味道,甜而不膩👍✨泰式綠茶 - 呢款較奶茶清香,質地幾幼滑~✨荔枝沙冰 - 造型💯味道酸酸甜甜,開胃解膩☺

✨泰式奶茶 - 餐廳自己調配的味道,甜而不膩👍

✨泰式綠茶 - 呢款較奶茶清香,質地幾幼滑~

✨荔枝沙冰 - 造型💯味道酸酸甜甜,開胃解膩☺