帶暗戀對象嚟尖沙咀逛街shopping,買咗好多嘢,喺呢次出嚟見面之前,我就做足咗功課。我上網查咗下尖沙咀有咩好有氣氛嘅餐廳食飯,結果搵到咗呢間「塚田農場」食日本菜嘅居酒屋。-佢哋呢度有好多高檔日式料理,環境優美,靠窗仲有海景,帶暗戀對象嚟呢度食飯肯定好有氣氛,也為自己撐面子。-最終我哋係揀咗靠窗嘅位,當日嘅風景仲算唔錯,雖然有啲烏雲,但係都好有氣氛。-同美人食午餐,梗係要點美人壽司御膳畀佢,入面嘅壽司多樣,壽司包括帶子、魚籽、牛肉、三文魚、魚腐、蟹籽、蟹肉同鰻魚,仲有配菜沙律,每一個壽司都係精心製作,分量也剛好,唔會過飽。食材非常新鮮,仲食得到各種肉嘅鮮嫩。暗戀對象食得津津有味,感覺上仲營養豐富。-我自己就叫咗和牛燒肉飯御膳,和牛肉燒得非常剛好,唔會太老,仲食得到和牛獨有嘅油脂,每一口飯配住和牛肉都非常鮮香可口,仲有生蛋黃提味,口味更加豐富。-一邊食,一邊欣賞海景,好享受,我哋兩個都食得非常飽,也非常滿足,我哋之間嘅感情有更進一步嘅發展。-非常推薦大家嚟呢度試下佢哋嘅日本菜。
非常推薦大家嚟呢度試下佢哋嘅日本菜。