2024-07-11
望住海景🏝️吹住海風🌬️飲茶食點心🥢將軍澳真係太多餐廳,俾我搵到呢間可以望住海景慢慢chill住食點心🫖有得坐戶外或者室內😎為咗望海景揀咗坐室外😝雖然天氣咁熱,但都唔驚!因為有海風同埋每張枱都會有個風扇對住~有別於一般酒樓🗣️🗣️靜靜地真係幾舒服😌仲見到有人帶埋狗狗一齊食添🐶Pet-friendly 呢#窩貼蝦多士 🍤🍞❣️用咗蝦膠代替原隻蝦放多士上,可以每一啖都食到蝦膠同多士😚蝦膠彈牙多士脆口🤩炸得乾身唔油膩~唔會一咬成口油!仲要配左個雜果沙律,代替一般沙律醬🤗呢個配搭一流🤤HKD88#鵪鶉蛋松露燒賣 🪺❣️鵪鶉蛋燒賣就見過😃鵪鶉蛋松露燒賣真係第一次見🤩重點係入邊嘅鵪鶉蛋係流心㗎~~~~ 首先食到松露味,跟住就食到好香濃嘅鵪鶉蛋味😍小心爆蛋汁🤣HKD55#懷舊灌湯餃 🥟呢度嘅灌湯餃係真係行懷舊風,一般酒樓都係將隻餃放入湯度再蒸🙈正宗懷舊嘅灌湯餃,應該係將啲湯罐喺餃入邊😌第一次食正宗懷舊灌湯餃😎好特別😗HKD68#焗叉燒包 叉燒包既皮唔厚,叉燒半肥瘦~HKD38#韭菜金錢蟹盒 🦀見到一絲絲蟹肉,但韭菜味超濃郁,所以有啲蓋過咗蟹肉味😝HKD55#鮮竹卷 🫔鮮竹卷係fafafoodie鐘意既少肉多菜餡
#窩貼蝦多士 🍤🍞❣️
HKD88
#鵪鶉蛋松露燒賣 🪺❣️
HKD55
#懷舊灌湯餃 🥟
HKD68
#焗叉燒包
叉燒包既皮唔厚,叉燒半肥瘦~
HKD38
#韭菜金錢蟹盒 🦀
見到一絲絲蟹肉,但韭菜味超濃郁,所以有啲蓋過咗蟹肉味😝
HKD55
#鮮竹卷 🫔
鮮竹卷係fafafoodie鐘意既少肉多菜餡料,仲有啲蝦仁添🦐
HKD32
#潮州粉果 🥟
fafafoodie覺得潮州粉果既精髓係佢嘅花生😗佢花生夠脆口😍粉果皮再薄啲就perfect 喇~~~
HKD38
#排骨 🐖
有蒜香味~排骨半肥瘦~
HKD32
茶位$15 包陳皮普洱😌都幾香陳皮味,唔苦澀☺️仲可以加錢轉其他唔同茶😉例如玫瑰烏龍、桂花觀音、人蔘烏龍、碧螺春、四季春等等
加一服務費
DHYC Dimsum