早幾日行開尖東,無意中見到依間新開既酒樓,一於試試佢! 一上到去佢個無敵海景真係不得了,酒樓採光十分舒適,環境比我地感覺十分唔錯🏙再食埋啲點心,就覺得依間酒樓高質‼️唔係淨係食個景,連啲出品都好認真👍🏻同酒樓姐姐閒談間得知酒樓好多都係手工點心,選擇亦多。仲有啲特別既選擇,例如三星燒賣(豬肚、豬潤、冬菇燒賣),可惜個日去到賣曬喇!唯有下次去再試~而我地嗌左個幾樣野都好滿意😻 絕對係用心之作呀~🤎 筍尖鮮蝦燒賣 餃皮晶瑩剔透,一咬落去勁多蝦仁,亦十分Juice!!🤎 鳳尾蝦芋角顏值高!外皮酥脆,口感層次分明,蝦仁、 芋泥同肉餡比較恰到好處,個人覺得係必點😙🤎 鮑片棉花雞原塊帶骨雞件及鮑片蒸出黎,底層既魚肚同准山吸滿曬啲鮑片雞汁😍🤩🤎 山竹牛肉球肉質鮮嫩,睇得出係巧手製作,調味亦👍🏻🤎 箭豬流沙奶黃包流心奶黃內餡,甜度適中,一口咬落去會爆漿😍🤎 福建鮮蝦炒飯飯炒得粒粒分明,用料新鮮紮實,仲有靈魂瑤柱絲,香氣十足😋 係可以encore既茶樓‼️ 我地個日埋單仲有試業優惠8折🥳最後需要分享佢有宜家傢俬個隻款既BB凳提供👍🏻 帶幼童去都完全無問題呀💕

再食埋啲點心,就覺得依間酒樓高質‼️
唔係淨係食個景,連啲出品都好認真👍🏻

而我地嗌左個幾樣野都好滿意😻 絕對係用心之作呀~

🤎 筍尖鮮蝦燒賣
餃皮晶瑩剔透,一咬落去勁多蝦仁,亦十分Juice!!

🤎 鳳尾蝦芋角

🤎 鮑片棉花雞

🤎 山竹牛肉球
肉質鮮嫩,睇得出係巧手製作,調味亦👍🏻

🤎 箭豬流沙奶黃包
流心奶黃內餡,甜度適中,一口咬落去會爆漿😍

🤎 福建鮮蝦炒飯
飯炒得粒粒分明,用料新鮮紮實,仲有靈魂瑤柱絲,香氣十足😋

2024-09-26
  • 鳳尾蝦芋角