2023-07-26
最近去左一間超出色既私房菜🥰好值得推介比大家🤣🙌🏻呢到環境開揚舒服 坐擁頂樓兩層 落地玻璃望正馬場景🐴店鋪系由星級主廚打造既新派粵菜👍🏻將創新意念融入傳統粵菜 更可以為客人自訂菜單 處處充滿驚喜👍🏻餐廳坐無虛席 大時大節亦火爆 想試既話記得提早預約‼️▫️酒香鮑魚花雕酒入口濃郁 鮑魚大隻又煮得夠腍身 鮮嫩彈牙▫️睿手工蓮藕餅藕餅煎得很香口 外層乾身脆口唔油膩 加入勁多蓮藕粒 仲有啲豬肉碎煎香 惹味小食~▫️上湯鍋巴蝦球配埋上湯芡汁 口感清新唔油膩 鍋巴好脆 蝦肉爽口彈牙▫️碧綠羊肚茸炒北海道帶子上枱已經覺得碧綠又吸引 羊肚菌好爽口 帶子爽口鮮甜 炒得好香 仲加左紅、黃椒、蔥段、洋蔥粒、蜜糖豆一齊炒香 格外惹味👍🏻▫️金錢蟹盒店員介紹呢款系70-80年代好多中菜廳都有既炸物小食 香港地真系買少見少🤣👍🏻外皮炸到好酥脆 熱辣辣 食落鬆化唔會好油膩 内餡有蟹肉絲、蟹膏、冬菇、馬蹄、松子仁,、芫荽、洋蔥、紅蘿蔔粒 囗感好豐富 大人小朋友都一定鐘意🥰▫️黃花魚蓉羮湯羹除左黃花魚肉 仲有粉絲,萵筍絲,薑絲,木耳絲 口感好滑溜 魚味好濃郁 一啲都唔腥 仲帶點微鹹香 個人最鐘意呢款😍▫️燒腩仔炒飯炒飯炒炒得乾身香口
▫️酒香鮑魚
▫️碧綠羊肚茸炒北海道帶子
▫️金錢蟹盒
▫️黃花魚蓉羮
▫️燒腩仔炒飯
炒飯炒炒得乾身香口 粒粒分明 最特別系加左腩肉同燒肉脆皮 為炒飯增添左份鹹香味 仲有啲蔥花,菜芯莖,蛋絲 令口感更豐富 依家念反都仲津津有味😋
▫️合桃流沙包
即叫即蒸 熱辣辣包身軟熟 流沙合桃餡料清甜可口