2024-06-19
之前成日見到人介紹呢間 #虎蝦濃湯麵 睇親相都覺得好吸引 今日終於嚟到朝聖價錢比想像中有驚喜 $138已經包括三款前菜 一個麵食 兩款串燒 同埋飲品 當然個別受歡迎款式要加錢🥗前菜:作為前菜有三款真的很豐富 各自味道正常 沒有特別突出🍜麵食:虎蝦濃湯麵 +$50;豆乳麻辣擔擔冷麵 +$10虎蝦濃湯麵整碗麵的賣相是很吸引的 橙紅色的濃湯底 再加上一隻炸得很漂亮的大虎蝦在上面 基本上是每一枱或者第一次嚟必點嘅選擇 味道方面 湯底真的很濃稠 令到拉麵會很掛湯 可是食到後尾難免都會有漏的感覺 同埋面質會淋得比較快 所以絕對建議要share食至於虎蝦 外面有櫻花蝦包着一起炸 虎蝦本身肉質都結實 雖然只得一隻 但十分足夠了朋友叫的豆乳麻辣擔擔冷麵 我們叫了小辣 如果夏天都可以一試 但個人認為不算太夾 🍢串燒:蜜瓜牛卷 鹹腿蜜瓜+$4 芝心茄子 蟹肉牡蠣+$2最推薦蟹肉牡蠣同蜜瓜牛卷 前者只加$2性價比不錯 蟹肉鋪滿在炸蠔上 整體味道及口感幾好 蜜瓜牛卷咬落去因為有蜜瓜在中間的關係會有爆汁的感覺 而且蜜瓜能夠平衡牛肉的油膩感
🍜麵食:虎蝦濃湯麵 +$50;豆乳麻辣擔擔冷麵 +$10
🍢串燒:蜜瓜牛卷 鹹腿蜜瓜+$4 芝心茄子 蟹肉牡蠣+$2