2023-01-02
🍜日暮拉麵 $98濃厚醬油豚骨湯拉麵配慢煮豚肉叉燒豚肉叉燒肉質軟嫩 湯底可以揀 清淡 普通 濃厚麵質可以揀 軟 普通 硬 我揀了普通湯底,普通面質。麵質黎講都幾彈牙,唔太硬,而且係幼面,同醬油湯好夾❤️🍜赤雲拉麵 $108櫻花蝦味噌湯拉麵配慢煮豚肉叉燒湯底蝦味濃郁,而且裡面隱藏左4個雲呑。雲呑包了蝦仁,豬肉,跟依個櫻花蝦湯底好夾。個湯對我黎講我覺得偏鹹左少少,所以扣左少少分,但整體黎講,都算唔錯❤️🍜琥珀拉麵$113黑松露蜆貝醬油湯拉麵配慢煮豚肉 •雞肉叉燒湯底聞落有好濃郁嘅黑松露味,但係飲落口味道比較淡,同一般醬油拉麵差唔多。蜆肉一碗大概有4粒,味道鮮甜,冇沙。豚肉叉燒跟日暮拉麵的叉燒一樣味道,都係比較嫩。但雞肉叉燒就比較柴,冇豚肉咁好食。🥢柑橘果凍唐掦炸雞(6件)$78炸雞既雞皮炸到好脆,咬落去外脆內嫩,肉質嫩滑多汁。而個柑橘果凍就係用柚子蜜,用黎點炸雞食的。柚子蜜味道比較淡,但都幾清新。🥢天婦羅無骨雞翼(蒜香)$68炸雞翅肉質細嫩,同炸蒜香味配合得天衣無縫,但我會比較推炸雞多d🤣🤣評分:味道:⭐️⭐️⭐️️環境:⭐️⭐️⭐️整體:⭐️⭐️⭐️注意⚠️當日排隊時間大概30分鐘左右。所以想試既朋友同生粉們要有
🍜日暮拉麵 $98
濃厚醬油豚骨湯拉麵配慢煮豚肉叉燒
豚肉叉燒肉質軟嫩
湯底可以揀 清淡 普通 濃厚
麵質可以揀 軟 普通 硬
我揀了普通湯底,普通面質。
麵質黎講都幾彈牙,唔太硬,而且係幼面,同醬油湯好夾❤️
🍜赤雲拉麵 $108
櫻花蝦味噌湯拉麵配慢煮豚肉叉燒
湯底蝦味濃郁,而且裡面隱藏左4個雲呑。
雲呑包了蝦仁,豬肉,跟依個櫻花蝦湯底好夾。
🍜琥珀拉麵$113
黑松露蜆貝醬油湯拉麵配慢煮豚肉 •雞肉叉燒
蜆肉一碗大概有4粒,味道鮮甜,冇沙。
🥢柑橘果凍唐掦炸雞(6件)$78
炸雞既雞皮炸到好脆,咬落去外脆內嫩,肉質嫩滑多汁。
🥢天婦羅無骨雞翼(蒜香)$68
評分:
味道:⭐️⭐️⭐️️
環境:⭐️⭐️⭐️
整體:⭐️⭐️⭐️
注意⚠️
當日排隊時間大概30分鐘左右。所以想試既朋友同生粉們要有心理準備排隊🤣
————————————————————————
📌日暮家‧面匠