2021-02-26
#馬灣 近來愛上行山,戴住😷口罩跑步太辛苦,行山舒服點! BB班行山人仕, 一般選擇超易行的, 睇埋日落就再順便食個晚飯才回家! 💁♀️🌽🥚🥔先來一客粟米雞蛋焗薯 $68 ~ 個薯超級超級大隻😱, 薯味濃而滑! 蓋面🧀芝士非常重手, 焗得金黃! 🌽粟米🥚雞蛋份量十分充足, 🌽粟米🥚雞蛋上蓋上一層類似千島醬的醬汁, 但唔會似一般千島醬般酸, 反而係酸酸甜甜的🤤, 好醒胃! 完全中和飽滯感! 🐥土耳其招牌烤雞半隻 $178 ~ 雞肉超嫩滑, 連雞胸都好嫩滑! 皮烤得異常香脆, 完全唔肥! 🥗伴碟沙律十分新鮮, 特別欣賞用上新鮮粟米粒🌽, 好鮮甜! 伴以香米飯🍚, 香飯本身香軟, 再吸收烤雞肉汁, 連少有食飯的我都吃了不少呢…🤭🍵烤雞送土耳其茶一杯, 紅石榴土耳其茶, 超好味🤤! 好香甜好清新, 飲落好順喉, 好舒服! 慶幸可以試到老闆娘準備推出的原凍咖啡☕! 用上獨特製法的土耳其咖啡, 超。驚。艷!😱😱😱 堅好飲, 醇香濃厚, 入口順喉, 稱得上為我喺香港飲過最好味的凍咖啡☕! 包裝類似樽仔奶茶, 期待老闆娘盡快推出市面發售。🏝愉景灣係一個唔錯的選擇, 慢活人生! 行完山走去嘆杯咖啡☕,
🏝愉景灣係一個唔錯的選擇, 慢活人生! 行完山走去嘆杯咖啡☕, 完美的一天!