2021-12-12 429 views
一路都bookmark咗好耐嘅餐廳,終於都喺某一個星期五成功食到,仲要唔使點排就有位坐😍餐廳設計非常之有特色,以復古風格為主。最吸引我嘅地方係佢有一個好大嘅開放式廚房,客人可以好清楚見到廚師嘅一舉一動,十分之有親切感🤟嚟之前已經特登做咗功課,知道必點嘅係Roti(薄餅)同埋咖喱湯麵😋名不虛傳地,餐廳八成嘅人都有叫呢兩道菜,所以全晚都見到廚房有好多人fing嚟fing去🤣果然,兩樣嘢都冇令我哋失望,Roti十分酥脆,比起我哋一般食嘅薄餅更加厚,中間可以見到佢有好多層,所以口感係好richy。個人認為就咁食已經好好食,但係餐廳會建議客人連埋咖喱一齊食。兩種食法,各有可取之處🤩至於咖喱麵,個人認為出晒全晚嘅highlight。同一般嘅咖喱麵唔同,佢嘅湯底唔算好稠,唔係嗰啲用咖喱汁當成湯底就算嘅菜😂但咖喱味都保持到香濃,唔錯👍麵餅仲要係我最愛嘅扁麵,超有咬口,連湯或者唔連湯都好正🥰面頭仲有我最愛嘅炸豬皮,一次過滿足我不同願望😝