2024-08-25 463 views
終於可以試到「木屋燒烤」!見朋友成日返深圳食,成日打卡又推薦,一直想試好耐,但就怕多人排隊,遲遲未有幫襯,呢日終於決定過來食「招牌經典二人餐」🙂‍↕️🙂‍↕️串燒同其他食物都都非常出色🫶🏻🫶🏻簡直大愛💕💕金牌羔羊肉串🐑🐏羊肉都好新鮮,經過醃制同燒烤,肉質更鮮嫩,羊肉嘅香味真係獨特,完全唔會羶,係我心目中嘅必食串燒!🐥🐥烤雞脆骨一直都鍾諗食雞軟骨,呢度將醃好的雞脆骨慢慢烤至金黃,肉質軟脆滑,聞落去超級香,咬落去又非常彈牙,認真正!焗生蠔🦪🦪食材新鮮肥美,輕輕用筷子一挖,蠔肉直接咁滑入口中,咬一口就感到肉質鮮嫩,飽滿多汁,有極大的滿足感,非常推介!🍡🍡烤土豆片將土豆細心切為薄片,令土豆烤好後外酥內軟,配上香料調味,極為可口,好啱做下酒小菜。电白干魷炒米粉🍝🍝除咗串燒出色,乾魷炒米粉都係好正!魷魚香口,米粉爽滑唔會太油,醬汁量啱啱好,不會太乾也不會太膩,味道好均勻!🍺🍺鮮釀大麥皮爾森麥香濃郁易入口,飲多兩杯清涼解渴,是絕佳佐酒,同行不喝酒的朋友亦被吸引,兩個人不醉無歸。香辣毛豆🫛🫛入口爽滑,味道香辣,調味恰到好處,與朋友傾著喝著,好快吃完一碟,是一道必點的下酒菜。💕💕烤膠東切陷大包除了二人餐,見

金牌羔羊肉串🐑🐏

🐥🐥烤雞脆骨

焗生蠔🦪🦪

🍡🍡烤土豆片

电白干魷炒米粉🍝🍝

🍺🍺鮮釀大麥皮爾森

香辣毛豆🫛🫛

💕💕烤膠東切陷大包
除了二人餐,見到鄰座吃烤膠東切陷大包,吃得津津有味,我們亦點了兩個,大包內餡咸甜適中有咬口,肉香濃郁。

木屋燒烤 (旺角)
地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場地下A號舖