2024-09-12 1030 views
木屋燒烤在國內頗具知名度,最近我發現它已經在香港開了店,讓我忍不住前來嘗試。店內環境整潔,座位寬敞,桌底還貼心安裝了一個網格,可以放置袋子,非常方便。由於選擇繁多,我們四人直接點了招牌經典四人餐。🍻鮮釀大麥皮爾森1扎作為串燒的搭配,怎能不來一杯啤酒?這款啤酒標榜新鮮原漿,只有7天的生命期,口感順滑,麥香濃郁,十分解辣🍻辣青瓜1份青瓜新鮮爽口,作為開胃小菜非常合適🍻烤老饅頭片2串饅頭外脆內軟,搭配煉奶簡直絕配🍻烤土豆片4串薄薄的土豆片烤得焦香四溢🍻電白乾魷炒米粉1份米粉炒得乾身,口味濃郁,份量也相當足夠🍻金牌羔羊肉串 10串這款羊肉串完全沒有羊羶味,烤得恰到好處,肉質鮮嫩多汁。每串裡面包含不同部位的羊肉:羊上腦、羊排肉、前腿肉、羊尾油和後腿肉,每一口都能感受到不同的口感,讓人驚喜🍻烤雞脆骨 4串外皮烤得酥脆,軟骨爽脆🍻烤肥腸4串烤得脆脆的肥腸,口感非常特別,外焦內嫩🍻烤生蠔4個生蠔的份量相當充足,加上蒜蓉和辣椒,風味更佳🍻烤茄子1份烤得柔軟的茄子,搭配辣椒,口感惹味整體來說,這餐食得幾滿意,尤其是羊肉串,連我這個不吃肥膏的人也忍不住食晒成串。

🍻鮮釀大麥皮爾森1扎

🍻辣青瓜1份
青瓜新鮮爽口,作為開胃小菜非常合適

🍻烤老饅頭片2串
饅頭外脆內軟,搭配煉奶簡直絕配

🍻烤土豆片4串
薄薄的土豆片烤得焦香四溢

🍻電白乾魷炒米粉1份
米粉炒得乾身,口味濃郁,份量也相當足夠

🍻金牌羔羊肉串 10串

🍻烤雞脆骨 4串
外皮烤得酥脆,軟骨爽脆

🍻烤肥腸4串
烤得脆脆的肥腸,口感非常特別,外焦內嫩

🍻烤生蠔4個
生蠔的份量相當充足,加上蒜蓉和辣椒,風味更佳

🍻烤茄子1份
烤得柔軟的茄子,搭配辣椒,口感惹味

2024-09-10
Type of Meal
Dinner
2024-04-25 6692 views
今晚因為午餐比較遲食 所以其實就唔太肚餓 下午四點半左右已經想試 但原來晚市係五點才開始 即係要分時段光顧的 那最後我哋差唔多八點左右才到達 那時都有少量人龍 但很快就消散 因為那些食客都唔會逗留太久 我們一到店內 職員沒有詳細介紹餐廳 我們想落單時 職員才說需要自行在紙上寫上所需食物編號 真心唔覺得這樣做會好到那裡去?其實最後職員都要和我再確認多一次和問我是否走辣?那不如直接幫助落單還有最唔滿意嘅地方是 其實佢哋一直都無理會客人嘅用餐體驗 我哋放串燒嘅盤一直都未有放蠟燭加熱 講咗兩三次希望跟進一下 那些職員好似好驚訝 沒有人跟進咩?我相信佢哋都只係想你自己做返囉 隔離枱還要上晒串燒才發覺沒有人擺錫紙在盤上呀講返食物🥘今次點了以下幾款:這個一點就要點一份 價錢唔平 最後來到時欠一串 其實職員送來時都發覺到 話會保返一串 其實出餐時應該都要發覺到啦 每次都送五串㗎啦這個是今餐最貴嘅食材 我們唔要辣 炸蒜蓉太少 有點唔夠味道 但都算滿意 這個茄子真係失望到有點後悔 雖然價錢唔貴 但真心唔太夠味 燒得都唔係太軟身 有些位置根本好難食到 這個中規中矩 可以串得更好 我想講就係其實覺得這條腸很辣
講返食物🥘今次點了以下幾款:

這個中規中矩 可以串得更好

我想講就係其實覺得這條腸很辣 我懷疑佢應該俾錯咗 但我們都發覺我們其實都承受到那種辣度 所以就將錯就錯了

這一餐里最感受到職員嘅愛 應該就係這個辣粉 因為第一次到來 我們經常強調我們唔可以食辣 職員就拎咗這些粉來 說好如果我們需要加辣味 就可以點這些 我之後都試過 其實都可以接受 所以我覺得這間餐廳其實都不是太重味精 下次如果再來我應該會點一兩個菜式係可以有辣味的

這個雞翼真心滿意 蜜糖醬很夠味 終於有嗰就算無辣味都好食的食物了 價錢唔算貴

這支鴨屎香檸檬茶最遲送到 因為職員說要一次過沖這麼多台的客人 所以差不多我們食完才到達 其實途中我們已經吹了很多次 都只係要我們等 其實串燒和飲料真的需要一齊享受才會開心 終於明白國內食店 飲品和食物分開買的目的 最後要講嘅係服務真心需要認真改善
2024-04-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$180 (Last Night Supper)
2024-09-23 306 views
內地人氣串燒店,「木屋燒烤」終於登陸香港了😆,不需要到深圳,在香港的旺角及石塘,已經可以品嚐到🤩,今次我便到訪位於旺角的分店😛- 大刀拍黃瓜酸辣適中,開胃清爽🥒- 羔羊串金牌羔羊肉串,必點菜式‼,已經連續兩年兩屆中國燒烤大賽獲得特金獎🏅,包括有五款不同羊肉部位,羊上腦、羊排肉、前腿肉、羊尾油及後腿肉,肉質鮮嫩,羊肉油脂豐沛,羊味香濃🐏- 烤土豆片薄切土豆片外皮焦香,口感爽嫩,調味香濃🥔- 燒生蠔新鮮湛江生蠔肥美飽滿🦪,配上特製蒜蓉醬調味,香口惹味😆- 電白乾魷炒米粉米粉炒得乾身😍,有獲氣,鹹香味十足,魷魚爽彈,可以配上串燒更滋味😝- 鮮釀大麥皮爾森帶有清新小麥香氣🍻,原漿鮮啤味道清爽,配上惹味串燒,相當解渴😛大家有興趣,記得過來試試‼

- 大刀拍黃瓜
酸辣適中,開胃清爽🥒

- 羔羊串

- 烤土豆片
薄切土豆片外皮焦香,口感爽嫩,調味香濃🥔

- 燒生蠔
新鮮湛江生蠔肥美飽滿🦪,配上特製蒜蓉醬調味,香口惹味😆

- 電白乾魷炒米粉

- 鮮釀大麥皮爾森

大家有興趣,記得過來試試‼
如果有去過深圳的人 一定對"木屋燒烤" 有認識,我每次去深圳都會必食的餐廳,已經幫襯了差不多十年了,期待已久終於在香港開了分店,實在太興奮了👏🏻👏🏻👏🏻香港開了2間分店,一間在西環,一間在旺角,西環店之前已幫襯過,今次想試試旺角店😍環境裝修跟返深圳店用上木系,色調柔和,坐位闊落,最窩心每張枱下面有網子可以擺放自己既袋,為食客帶來貼心服務❤️我地一行四人當然點了"招牌經典四人套餐"啦套餐包括:金牌羔羊串 x 10串烤雞脆骨 x 4串烤生蠔 x 4隻烤肥腸 x 4 串烤茄子 x 1份烤土豆 x 4串烤饅頭 x 2串电白干魷炒米粉 x 1份鮮酿大麦皮尓森 x 1扎香辣毛豆 x 1份先上鮮酿大麦皮尓森,只有7天保存期,啤酒新鮮度高,口感順滑,冰涼爽快,我飲過最正的啤酒😍烤饅頭香脆可口,配上煉奶醬,味道一流🩷金牌羔羊串 主角來了,2023年拿下中國燒烤大賽特金獎,一串用上不同部位羊肉,油脂分布均勻,新鮮嫩滑羔羊,食不停口👍🏻👍🏻👍🏻烤生蠔用上蒜蓉辣椒配料,令生蠔帶出香濃鮮味,生蠔肥大,鮮甜生鮮😍烤土豆 香港很少餐廳有這款串燒,很喜歡土豆先醃製再燒烤,把醃製味料滲入土豆,口感香濃😘电白干魷炒米粉這是

我地一行四人當然點了"招牌經典四人套餐"啦
电白干魷炒米粉 x 1份
鮮酿大麦皮尓森 x 1扎
香辣毛豆 x 1份

烤饅頭
香脆可口,配上煉奶醬,味道一流🩷

金牌羔羊串

烤生蠔
用上蒜蓉辣椒配料,令生蠔帶出香濃鮮味,生蠔肥大,鮮甜生鮮😍

电白干魷炒米粉
這是我很喜歡的其中一道菜,米粉炒得乾身,配上干魷魚,鹹香味濃,正❤️

還有其他烤肥腸,雞脆骨,燒茄子等都很出色

已吃過西環店已經很出色,今次光臨旺角店服務,食物質素一樣出色,令我回憶在深圳時吃過的味蕾湧上心頭。🧡🧡🧡

2024-09-10
  • 金牌羔羊串
  • 烤生蠔
1K
2024-09-14 287 views
木屋燒烤 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場地下A號舖人山人海要等位,排隊10分鐘都好值得,好香,吸引咗好多人等食,打開個價錢牌有驚喜,真係好平喎!烤土豆片好正!外脆內軟,咬落去口感一流。撒咗啲鹽同香料,麻辣度係最刺激。烤醋澆娃娃菜幾特別,個甜酸味好醒胃,唔辣,但又有刺激感,應該係醋中和左辣,但仍然好香同清新,食落去唔會覺得膩口,食唔停。烤雞脆骨咬落去嗰陣,脆骨口感真係超級正!外面金黃爽口的,裡面又有肉的彈性,層次豐富。烤乾魷魚乾身挺直,用手套好易搣,外面烤得香脆,入面保持住咗啲彈性。鹹香味濃,搭配芥末,味道升華左。烤生蠔🦪生蠔烤得剛好,肉質鮮甜,熱辣辣,會岀煙,賣相睇落大隻又漲卜卜,引起好大嘅食慾。電白干魷炒米粉色香味俱全,米粉炒得夠鬆散,唔會黐埋一齊。干魷入味,唔油膩但偏咸,煙靭嘅質感。麥蘭鴨屎香檸檬茶茶葉帶有自然香氣,聞落好似香水,顏色清澈透亮,散發著淡淡檸檬香氣。檸檬酸甜交織恰到好處,冇孫澀味。
木屋燒烤 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場地下A號舖

烤土豆片

烤醋澆娃娃菜

烤雞脆骨

烤乾魷魚

烤生蠔🦪

麥蘭鴨屎香檸檬茶
2024-09-07 435 views
終於唔使返深圳都可以食到燒烤,仲好方便喺旺角,成日相約一班朋友過嚟食串燒飲酒都冇問題,而且價錢都唔係貴過深圳好多,而家想幾時食串燒都可以見到餐廳貼咗出品告示,有六大嘅堅持,只會將優質嘅食品送到客人嘅枱面上招牌經典二人餐 $351.4✨金牌羔羊肉串羊肉串烤到生熟程度剛剛好,肉質仲好Juicy,唔會太重羊羶,孜然粉調味好香,同羊肉最夾✨烤雞脆骨超鍾意食雞軟骨嘅口感,好爽脆,食到索索聲✨烤生蠔蠔脹卜卜而且好鮮甜,加入咗炒過的辣蒜,令味蕾十分刺激好有火辣味✨烤土豆片土豆片薄薄一片,好爽口✨香辣毛豆個醬汁酸酸地辣辣地,呢個小食送酒就一流✨酸菜豆皮豆皮烤到有少少焦脆,中間加上酸菜更加開胃✨電白乾魷炒米粉米粉炒到好乾身,好有鑊氣,魷魚份量都好多,口感彈牙爽滑✨蜜蘭鴨屎香檸檬茶1札茶味回甘,口感清爽,香水檸檬超多,檸味十足

招牌經典二人餐 $351.4

✨金牌羔羊肉串

✨烤雞脆骨
超鍾意食雞軟骨嘅口感,好爽脆,食到索索聲

✨烤生蠔

✨烤土豆片
土豆片薄薄一片,好爽口

✨香辣毛豆
個醬汁酸酸地辣辣地,呢個小食送酒就一流

✨酸菜豆皮
豆皮烤到有少少焦脆,中間加上酸菜更加開胃

✨電白乾魷炒米粉
米粉炒到好乾身,好有鑊氣,魷魚份量都好多,口感彈牙爽滑

✨蜜蘭鴨屎香檸檬茶1札
茶味回甘,口感清爽,香水檸檬超多,檸味十足
《木屋燒烤 - 旺角》呢一間餐廳其實我以前成日食,曾經有一段時間我係喺中資公司做嘢,所以經常往返國內工作,我啲同事就會成日開完會之後拉咗我嚟木屋燒烤食串燒飲啤酒🤓而家佢哋開到嚟香港啦,其中一間分店仲要喺正旺角,超級方便😎今次就同個朋友過咗嚟呢度敘舊,啤酒就梗係不可缺少啦😏我哋今次兩個人叫咗一個招牌經典二人餐食住先,由於我哋兩個都唔食羊,所以就問店家可唔可以將佢轉成牛肉,呢一個套餐入面有嘅食物種類都唔少:💁🏻‍♀️香辣毛豆 1份💁🏻‍♀️肥牛 5串💁🏻‍♀️烤雞脆骨 4串💁🏻‍♀️烤生蠔 2個💁🏻‍♀️烤土豆片 2串💁🏻‍♀️電白乾魷魚炒米粉 1份💁🏻‍♀️鮮釀大麥皮爾森啤酒 1Jar呢個套餐入邊有一Jar 鮮釀啤酒,兩個人飲每人可以飲到三杯左右,上菜嘅速度都好快,我哋落咗單之後店員就為我哋送上毛豆,毛豆用咗少少辣油同埋芫荽去浸泡,用嚟送酒一流,之後平均5分鐘左右就會有一道菜上,慢慢食住飲酒都幾過癮☺️生蠔肥美而且有肉汁唔會燒得太乾,佢個蒜蓉醬我覺得更加為隻生蠔提鮮不少,所以之後我哋都有再encore生蠔🤣肥牛肉雖然部位較肥美,但係入口又唔會覺得好漏,有啲似半肥瘦嘅無骨牛仔肉,調味加咗孜然粉同埋麻籽,雖
《木屋燒烤 - 旺角》
💁🏻‍♀️香辣毛豆 1份
💁🏻‍♀️肥牛 5串
💁🏻‍♀️烤雞脆骨 4串
💁🏻‍♀️烤生蠔 2個
💁🏻‍♀️烤土豆片 2串
💁🏻‍♀️電白乾魷魚炒米粉 1份
💁🏻‍♀️鮮釀大麥皮爾森啤酒 1Jar
呢個套餐入邊有一Jar 鮮釀啤酒,兩個人飲每人可以飲到三杯左右,上菜嘅速度都好快,我哋落咗單之後店員就為我哋送上毛豆,毛豆用咗少少辣油同埋芫荽去浸泡,用嚟送酒一流,之後平均5分鐘左右就會有一道菜上,慢慢食住飲酒都幾過癮☺️生蠔肥美而且有肉汁唔會燒得太乾,佢個蒜蓉醬我覺得更加為隻生蠔提鮮不少,所以之後我哋都有再encore生蠔🤣肥牛肉雖然部位較肥美,但係入口又唔會覺得好漏,有啲似半肥瘦嘅無骨牛仔肉,調味加咗孜然粉同埋麻籽,雖然幾辣,但係飲住酒又可以接受喎🤓另外雞軟骨同埋土頭片都係我每次必叫的,土豆片切得薄,所以燒起上嚟嗰邊邊會微微脆身,好似加咗醬汁嘅薯片咁幾開胃,到最後不得不提個炒米粉,入面嘅白魷魚乾鹹香十足,個米粉食得到有鑊氣同埋炒得乾身,簡單嘅調味已經食得好滋味👍🏻我同朋友食完唔夠喉仲加單咗一次添🤓值得推介嘅係佢哋都有好多唔同嘅啤酒種類可以揀,我個人推薦古斯海鹽啤酒🥰下次嚟記住試吓喎
2024-09-02
2024-09-05 395 views
內地過江龍連鎖燒烤店終於嚟到香港喇!蒙古燒烤風味香港唔係度度有,平日放工出嚟旺角飲番杯原來都唔少人,餐廳都坐滿晒,好在放工即刻嚟。招牌經典二人餐 $351.4香辣毛豆 (1份)呢道前菜佈滿蒜蓉同辣椒,輕輕一咬,口感鮮脆,伴隨著香辣的調味,非常開胃,如果配白飯應該好正。金牌羔羊肉串 (5串)金牌羔羊肉串係餐廳嘅招牌菜,每串羊肉都經過精心醃製,肉質鮮嫩多汁,外層略帶焦香,內裡卻保持了肉的柔嫩,混合孜然芝麻花椒和辣椒爆香。一串裡面羊上腦、羊排肉、前腿肉、羊尾油、後腿肉,每啖口感都稍有不同,有驚喜。烤雞脆骨 (4串)外皮烤得金黃酥脆,裡面的肉質則滑嫩,雞骨的鮮美同油香喺口中散發,吃得過癮。烤土豆片 (4串)薄脆的口感和鹽香的味道,加上獨特嘅調味,非常惹味。烤生蠔 (2隻)新鮮的生蠔經過炭火烤制後,加上海量嘅蒜蓉同辣椒,肉質更加鮮甜,生蠔烤得啱啱好,非常嫩滑。電白干魷炒米粉 (1份)米粉滑順,魷魚嘅咸香與調味混合,再配辣椒油,味道一啲都唔單調。鮮酿大麥皮爾森 (1扎)啤酒標榜係新鮮原漿,飲落麥味濃郁好順口,亦非常厚身,最緊要好夠凍!

招牌經典二人餐 $351.4

香辣毛豆 (1份)

金牌羔羊肉串 (5串)

烤雞脆骨 (4串)

烤土豆片 (4串)
薄脆的口感和鹽香的味道,加上獨特嘅調味,非常惹味。

烤生蠔 (2隻)

電白干魷炒米粉 (1份)

鮮酿大麥皮爾森 (1扎)

2024-09-05 363 views
木屋燒烤整體價錢當然比深圳貴差不多一倍價錢,味道真心覺得比較普通,坐的座位都有少少迫,2人食了5百離開個肉包約$18味道勁普通而且個底偏燶不太好味,反而烤饅頭仲好食不少羊肉和牛肉口感都不錯價錢好似約十元一串,燒牛油粒當初以為粟米點知是肥膏粒..都幾十元飲品啤酒都抵飲,檸檬茶一瓶約$60味道不錯檸檬味都幾濃菜沙律的味道竟然有芥茉味有點怪...最後沒食茄子幾香同大舊不會太乾身不錯整體這價錢以香港來講都接受到,味道真心普通其他有不少餐廳都有不少選擇

飲品啤酒都抵飲,檸檬茶一瓶約$60味道不錯檸檬味都幾濃

菜沙律的味道竟然有芥茉味有點怪...最後沒食

茄子幾香同大舊不會太乾身不錯

2024-09-03 301 views
【木屋燒烤】係一間深圳連鎖串燒店,在中國大陸已經有超過三百幾間分店主打平價串燒,近期嚟到香港開分店已經成日見到大排長龍, 今次我哋特登避開人潮過咗中午飯時段先去食,唔想排隊的話都可以好似我哋咁試下。🥰❤️金牌羔羊肉串肉質鮮嫩多汁,配上特製醃料 好有風味,羊串烤到恰到好處,外層微焦內裡軟嫩,食到停吾到口🧡烤雞脆骨炸得金黃酥脆,肉質滑嫩多汁,軟骨爽脆💛烤土豆片 土豆片切薄且烤至酥脆,外層帶著少少焦香,入口即化,配啤酒一流💚燒生蠔新鮮肥美生蠔,經過店家獨特的烹飪方,保留左蠔肉鮮甜香味,加埋蒜蓉辣椒食,口感細膩而好有彈性💙香辣毛豆 香辣夠勁,爽脆可口,係好好嘅開胃菜除此之外,仲提供精釀啤酒同特調飲品,值得一試。💜鮮釀大麥皮爾森麥香濃郁,口感細緻醇厚,泡沫綿密🖤蜜蘭鴨屎香檸檬茶茶香同埋檸檬香氣交錯,清新爽口,微微甜味啱啱好,仲可以解辣

❤️金牌羔羊肉串

🧡烤雞脆骨
炸得金黃酥脆,肉質滑嫩多汁,軟骨爽脆

💛烤土豆片

💚燒生蠔

💙香辣毛豆
 香辣夠勁,爽脆可口,係好好嘅開胃菜

除此之外,仲提供精釀啤酒同特調飲品,值得一試。

💜鮮釀大麥皮爾森
麥香濃郁,口感細緻醇厚,泡沫綿密

🖤蜜蘭鴨屎香檸檬茶
茶香同埋檸檬香氣交錯,清新爽口,微微甜味啱啱好,仲可以解辣
2024-08-28 320 views
這天晚上我約了朋友在旺角吃晚飯,經過網上的推薦,我們便決定來到這間串燒店試一試,店內環境明亮和清潔衛生,店內客人很多,證明食物質素應該非常不錯,每張枱有紙巾提供,有無線上網提供招牌經典二人餐($351.4)金牌羔羊肉串羊肉十分稔香軟彈,肉味非常濃,沒有腥味,非常新鮮,質素非常高,用孜然調味烤雞脆骨雞軟骨十分爽口微彈,非常新鮮烤生蠔生蠔沒有腥味,用蒜蓉和辣椒調味,十分入味,非常新鮮,十分大隻烤土豆土豆片十分爽口,十分新鮮,用蔥花鋪面酸菜豆皮豆皮十分軟身,酸菜味道酸中帶一點辣饅頭饅頭外脆內軟,配上煉奶電白干魷炒米粉魷魚十分煙韌,用蔥粒做點綴,炒米粉十分軟身,配上辣椒油,份量非常多鮮酿大麦皮尔參手工啤酒香醇,易入口,是自家製的,只會保留七日保質期,確保新鮮香辣毛豆毛豆酸甜,十分入味,用涼拌方式,十分適合夏天食用整體來說,食物的質素非常高,食物的份量非常多,食物的用料非常新鮮,所有食物都是即點即製,食物溫度非常夠熱,食物的賣相非常吸引,食物和飲品的選擇非常多,價錢相對合理,而店員亦有良好的服務態度和積極,所以我認為這間餐廳是值得再去惠顧

招牌經典二人餐($351.4)
金牌羔羊肉串

烤雞脆骨
雞軟骨十分爽口微彈,非常新鮮

烤土豆
土豆片十分爽口,十分新鮮,用蔥花鋪面

酸菜豆皮
豆皮十分軟身,酸菜味道酸中帶一點辣

饅頭
饅頭外脆內軟,配上煉奶

香辣毛豆
毛豆酸甜,十分入味,用涼拌方式,十分適合夏天食用

串燒
酸菜豆皮,饅頭
2024-08-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
串燒
酸菜豆皮,饅頭
2024-08-25 463 views
終於可以試到「木屋燒烤」!見朋友成日返深圳食,成日打卡又推薦,一直想試好耐,但就怕多人排隊,遲遲未有幫襯,呢日終於決定過來食「招牌經典二人餐」🙂‍↕️🙂‍↕️串燒同其他食物都都非常出色🫶🏻🫶🏻簡直大愛💕💕金牌羔羊肉串🐑🐏羊肉都好新鮮,經過醃制同燒烤,肉質更鮮嫩,羊肉嘅香味真係獨特,完全唔會羶,係我心目中嘅必食串燒!🐥🐥烤雞脆骨一直都鍾諗食雞軟骨,呢度將醃好的雞脆骨慢慢烤至金黃,肉質軟脆滑,聞落去超級香,咬落去又非常彈牙,認真正!焗生蠔🦪🦪食材新鮮肥美,輕輕用筷子一挖,蠔肉直接咁滑入口中,咬一口就感到肉質鮮嫩,飽滿多汁,有極大的滿足感,非常推介!🍡🍡烤土豆片將土豆細心切為薄片,令土豆烤好後外酥內軟,配上香料調味,極為可口,好啱做下酒小菜。电白干魷炒米粉🍝🍝除咗串燒出色,乾魷炒米粉都係好正!魷魚香口,米粉爽滑唔會太油,醬汁量啱啱好,不會太乾也不會太膩,味道好均勻!🍺🍺鮮釀大麥皮爾森麥香濃郁易入口,飲多兩杯清涼解渴,是絕佳佐酒,同行不喝酒的朋友亦被吸引,兩個人不醉無歸。香辣毛豆🫛🫛入口爽滑,味道香辣,調味恰到好處,與朋友傾著喝著,好快吃完一碟,是一道必點的下酒菜。💕💕烤膠東切陷大包除了二人餐,見

金牌羔羊肉串🐑🐏

🐥🐥烤雞脆骨

焗生蠔🦪🦪

🍡🍡烤土豆片

电白干魷炒米粉🍝🍝

🍺🍺鮮釀大麥皮爾森

香辣毛豆🫛🫛

💕💕烤膠東切陷大包
除了二人餐,見到鄰座吃烤膠東切陷大包,吃得津津有味,我們亦點了兩個,大包內餡咸甜適中有咬口,肉香濃郁。

木屋燒烤 (旺角)
地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場地下A號舖
2024-08-25 770 views
呢間野真係超級伏!!!絕對唔會再食第二次如果唔想睇咁長嘅,呢度係簡略版:環境差+職員態度差+性價比超低+出餐超慢+隱藏嘅加一服務費🙄🙄1. 環境好差啲食完嘅枱完全冇人執,隔離枱食完嘅生蠔殼隔咗差唔多一個鐘都冇人執,加上裏面唔算好涼,會惹蚊蟲2.職員態度好差我哋個爐一直都冇人嚟點(ps 啲野食已經到咗)咁我哋就舉手嗌職員幫手啦,點知店裏面個職員當我哋透明咁,三個人係咁揮手都好似睇唔到咁。我哋心諗佢可能見唔到我哋卦,於是出聲嗌佢喇,點知佢望咗我哋一眼就走咗???最後聽到佢好似講普通話,用普通話講「美女!」佢先抬頭望我哋,勁無奈lor🙄利申自認已經好有禮貌咁用「唔該」,唔通真係要用普通話先至肯serve我哋???仲要個經理對我哋好似愛理不理咁,成日望咗我哋一眼就走,又係間鋪閒逛,真心如果幫下個職員手可能佢都冇咁「忙」3.野食性價比超低啲串燒表面上係$13.8,但其實係一串嘅價錢。咁都算喇,話曬呢度係香港吖嘛,但佢規定要一次過落五串,結果要六十幾蚊先至嗌到。咁到算喇,仲要D野串燒超乾,又好辣好咸兼好少(明明備注咗係少辣,每串得三塊指甲咁大嘅肉片)。 4.出餐速度 好 好 好 慢如上文,我哋三個
呢間野真係超級伏!!!絕對唔會再食第二次

如果唔想睇咁長嘅,呢度係簡略版:

1. 環境好差

2.職員態度好差
我哋個爐一直都冇人嚟點(ps 啲野食已經到咗)

3.野食性價比超低

4.出餐速度 好 好 好 慢
如上文,我哋三個比價錢嚇親,淨係嗌咗兩份串燒(總共十支)同一份炒麵。點知呢度咁少嘢我哋都等咗成九個字,仲要個職員係勁休閒咁慢慢行過嚟,拎住大托盤慢慢咁執幾支畀我哋,我真係服咗😐兩點幾入去食,食完已經差唔多三點

最嬲係咁樣嘅服務竟然仲要收加一??早知我哋行遠少少去前面打邊爐好過💢💢聽講呢間野好似仲係大陸好出名,只可惜佢只係搬咗個菜,但冇搬到個服務態度同價錢👎🏻

真係佔唔到人生第一次寫食評就係因為間嘢太差💩如果唔係最低係一星,我連一星都唔想畀佢👎🏻

2024-08-24 435 views
之前途徑見到這間燒烤店,已好想入去吃,今晚約到位好喜歡吃燒烤野朋友,所以今晚入了去吃,入到去,環境不錯,坐下看了一會餐牌叫了招牌經典二人餐  (微辣)  金牌羔肉串  (1份5串)少見,每一件厚肉身,有不同咬口感,濃厚鮮香肉味,好軟霖爽滑,肉面舖滿特別香料味,僻了羊不少本身有的羊羶味,平時怕吃羶的朋友,可以一試烤土豆片  (1份4串)  特色,切到薄片身的土豆,烤過了好脆身軟滑,土豆味更加鮮香,另一番味道烤雞軟骨 (1份4串)  細細粒,一口吃到,好彈牙嫩滑,烤過雞鮮味更加濃香香辣毛豆  微微辣,豆軟滑爽身,一口嘴嚼到,特别鮮菜香味燒生蠔  (半份2個)  大隻,本身蠔有海水鮮味,燒過有另一種濃厚蠔海水鮮香味,彈身脆滑電白乾魷炒米粉  幼滑粉身,切得絲絲乾魷,炒得乾爽,好鮮魷粉香味蜜糖鴨屎香檸檬茶  好有蜜糖鮮檸檬香味,甜度剛剛好

招牌經典二人餐  (微辣)

金牌羔肉串  (1份5串)
招牌經典二人餐 (微辣) -金牌羔肉串 (1份5串)

烤土豆片  (1份4串)

烤土豆片 (1份4串)

烤雞軟骨 (1份4串)

細細粒,一口吃到,好彈牙嫩滑,烤過雞鮮味更加濃香

香辣毛豆

微微辣,豆軟滑爽身,一口嘴嚼到,特别鮮菜香味
香辣毛豆

燒生蠔  (半份2個)

燒生蠔 (半份2個)

電白乾魷炒米粉

幼滑粉身,切得絲絲乾魷,炒得乾爽,好鮮魷粉香味

蜜糖鴨屎香檸檬茶

好有蜜糖鮮檸檬香味,甜度剛剛好
2024-08-12
$186.8 (Dinner)
招牌經典二人餐 (微辣) -金牌羔肉串 (1份5串)
烤土豆片 (1份4串)
香辣毛豆
燒生蠔 (半份2個)
蜜糖鴨屎香檸檬茶
近年唔少內地過江龍餐廳逐漸登港, 留港都可以品嚐到內地人氣美食, 今日就去咗旺角呢間「木屋燒烤」, 雖然未試過內地本店味道, 不能評價味道是否一樣, 但食過香港店後, 又覺得味道唔錯。店內木系裝修擺設為主, 完美配合「木屋燒烤」的餐廳名, 而每張檯都有個小小火爐, 用以為串燒keep住熱度, 慢慢食都唔怕灘凍。食物方面除了散點, 還有數款套餐。今晚我就揀咗個二人餐, 可以品嚐主要必食嘅人氣串燒款式, 落order前自選微辣, 所以唔擔心辣到食唔到。【招牌經典二人餐】HK$351.4套餐包括了一榨鲜酿良大麦皮尔森, 但唔飲酒就轉咗榨鴨屎檸檬茶,新解即整嘅鴨屎檸檬茶, 非常足料, 青檸味濃郁, 澀而不苦, 解辣必飲!烤蠔(2個): 烤蠔肥美, 烤後都冇點縮水, 烤嘅過程加入了蒜蓉同埋剁椒, 香口惹味又提鮮, 一咬爆汁, 大愛!!香辣毛豆: 辣油只沾到毛豆表面, 不影響內裡既豆, 不會過辣。金牌羔羊肉串(5串): 每串分別包含了五款不同部位嘅羊肉, 上檯已散發陣陣羊羶嘅清香, 肉質彈牙唔硬有肉汁, 加咗少少辣椒粉同埋芝麻, 香口惹味。烤雞脆骨(4串): 雞軟骨爽脆美味, 同樣大愛!!烤土豆片
【招牌經典二人餐】HK$351.4
烤雞脆骨(4串): 雞軟骨爽脆美味, 同樣大愛!!

烤土豆片(4串): 土豆片烤得帶少少焦香, 微微爽脆口感有薯仔香。
電白干魷炒米粉: 有穫氣而不過於油膩, 夾集了少少煙韌嘅干魷絲同埋香蔥, 香氣十足!
2024-08-16