2021-10-26 8795 views
久仰大名,終於都Book到枱,想食咗好耐好耐,一直都就唔到時間,因為實在太難book枱,連續5年得到米芝蓮推介,呢個水準啲嘢有幾好食,相信都唔使多介紹,滿心期待,咁難先食到,Lunch 都要頭盤,主菜,甜品,飲品樣樣叫齊,味道當然係我期望嘅美味,我哋冇食到lunch set,因為我哋一心係想食Carbonara ,係永遠都唔會有set ,所以只能散叫▪️🍞Bread Basket 餐前小麵包,好鬆軟,加埋自家製嘅牛油同埋黑醋橄欖油,好味,開開個胃口先▪️🥗Cherry Tomato Wrap $98用羅馬生菜包住切碎左嘅Mozzarella,小蕃茄,脆脆煙肉,少少調味,加埋黑醋一齊食,好清新好好味▪️🍝Handmade Carbonara Tagliolini $168我最愛嘅Carbonara,首先意粉好彈牙,有濃濃嘅蛋香,醬汁濃郁,意粉非常掛汁,條條被醬汁包住,重點最好食係豬腩煙肉粒,半肥瘦淡淡油香,味到鹹香,配意粉一齊食,係咪痴線,頂…..真係好X好味,以後食唔返點算,食到好味嘅嘢真係令人好開心▪️🍨Tiramisu with Chocolate Gelato $98甜品時間,一樣咁精彩

▪️🍞Bread Basket

▪️🥗Cherry Tomato Wrap $98

甜品時間,一樣咁精彩,Tiramisu 咖啡同埋酒味啱啱好,質感非常幼滑,內裏有少少咖啡粒子,增添口感,加埋餅乾條一齊食,好味到癲,另外Gelato 好濃朱古力味,亦都有朱古力碎,正正

▪️🍮Creme Brûlée with Raspberry Gelato $88
呢個係我朋友食,佢嘅comment係,不得了,布丁幼滑非常而且唔甜,充滿雲呢拿嘅香味,頂層焦糖燒得香脆,雪糕有好多紅桑子粒粒雪糕裏面,果味出色

▪️☕️Flat White $55
▪️☕️Latte $55
本來又好想飲酒,俾我朋友阻止左😂,下晝都係飲杯咖啡算,咖啡亦唔錯,大大杯,幾香濃,配埋甜品一齊,絕配

2021-10-26
$400 (Lunch)
  • Handmade Tagliolini Carbonara
  • Tiramisu