今天又要到觀塘!終於有緣一試bookmark左好耐既觀塘豉油雞! ! 上次7點幾來到已沽清提早收鋪!咁好賣搞到我心思思要過來吃! !我哋叫了兩個秋意去骨豉油雞飯,因為好多選擇都冇曬喇一嚟到..個賣相比我想像中既很不一樣。我見其他人的食評是雞和飯是分開上,同埋d雞係排得好靚。但呢兩兜飯入面既雞件好似係唔同部份既頭頭尾尾。不過由於係一碗裡面有不同的部位,所以可以試到不同部位的口感。雞胸有d硬,不過都可以接受。雞腿位置就好滑,如果有下次,我應該會加$10轉雞脾。 雞肉食落都唔係好有味道,雞皮就好好食。相信如果雞同飯分開上,雞浸喺d豉油汁度,個味道會好好多囉!!依家就變左雞汁浸飯... 一兜多汁到爭少少就變湯飯,一兜就冇乜汁..😂😂 講完個令人失望既雞,令人有驚喜既伴菜,計埋個雞蛋有3款!每款都幾好食!我地仲叫左隻蛋,味道唔錯!一般般!當日就餐廳收工,食食下得返一兩枱客😂總結,如果順路可以黎試下,但專程黎就不必了!我諗我都會黎多次既,比多次機會。

我哋叫了兩個秋意去骨豉油雞飯,因為好多選擇都冇曬喇

秋意去骨豉油雞飯

酒釀糖心蛋

我地仲叫左隻蛋,味道唔錯!

九製陳皮洛神花

一般般!

當日就餐廳收工,食食下得返一兩枱客😂

2024-08-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
酒釀糖心蛋