2019-03-31 171 views
今日去旺角行街,當然唔小得掃街呢個環節,見到呢間賣雞蛋仔有好多人排隊又有少米芝連推介就心動要試下門口已經放晒圖話你知有咩味道揀,果然多到唔知點揀好最特別係佢有好多味出面都食唔到,仲可以加雪糕,變化夠多最後我揀左抹茶紅豆味一試,買完見到仲要等19個號碼,大約等左差不多二十分鐘先拎到,人咁多20分鐘都唔算太耐,拎上手都係熱辣辣可能對佢期望有點大,以為會有好特別既味道,覺得都係普雞蛋仔加左抹茶味,外層唔算好脆,裏面食落軟而且有紅豆味配合,可能烘既時間不足,未能夠完全發揮到雞蛋仔既香味,$29呢個價錢相比唔算平,但勝在味道選擇夠多,但如果要等咁耐未必會有下次

門口已經放晒圖話你知有咩味道揀,果然多到唔知點揀好
最特別係佢有好多味出面都食唔到,仲可以加雪糕,變化夠多

抹茶紅豆雞蛋仔

2019-03-30
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$29 (Tea)
  • 抹茶紅豆雞蛋仔