2023-07-17 480 views
想試左好耐既沾麵店。平時見好多食評都話要排隊,星期日可以有多d時間排,但佢逢星期日又唔開,所以講左成年先試。舖頭位置唔多,全部bar枱,大概得十幾個位,不過都有唔少人叫外賣。當日大概等左10分鐘。坐低後自己tick紙仔。見佢沾麵最出名,我哋每人叫左一個沾麵,一個辣一個唔辣。唔辣嗰個可以揀淡湯,因為通常沾麵都係偏鹹,但諗住個湯都好飲所以揀咗淡味諗住飲埋佢。原味嗰個食落,個湯冇乜豬骨味,同埋少少酸,個麵覺得有d硬。而且個湯全部掛唔到係個麵到,冇食沾麵既感覺。以為係我揀左淡湯既問題,辣嗰個suppose係濃湯,結果一樣都係掛唔到係個麵到,仲要只係得辣味,完全冇豬骨味。佢個價錢本身貴仲要食物質素咁樣,真係幾失望。跟住叫左兩款小食,炸日本豆腐&關東煮5點盛。$30既炸豆腐係同關東煮一樣味的。$80既關東煮5點盛得一嚿蘿蔔,其他野份量都好少,味道亦麻麻地。至於店員態度就好一般,最有禮貌係洗碗既姨姨。成餐飯食左4百幾,感覺都係食米之蓮個名,無性價比,食物都唔合格,暫時冇下次!

燒黑豚沾麵
燒黑豚香辣沾麵
日式炸豆腐
關東煮5點盛
2023-07-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$220 (Dinner)