2023-08-10 224 views
里間新餐廳係屋企附近,經過左幾次都想試下,禁岩平日放假就自己黎試新野。見到門口個啲相就已經好大期望😆又岩岩係泰國玩完返黎,係曼谷食左間幾出名嘅泰北咖哩麵覺得味道不錯,返到香港又心掛掛🤣見到門口大大隻字寫泰北麵,都幾有期待泰式雞腿金麵撈$55上到黎感覺都有泰國feel 嘅老實說,個賣相係幾靚嘅,味道嗅上去都好香椰子味,不過食落口就真係得椰子味,其他嘢唔係好感覺到。然後我又整咗啲青檸汁落去,咁樣就可以有少少清新啲嘅感覺,整體個撈汁味道十分普通,後來我有嘗試加埋枱面嘅辣椒油,咁樣可以將個汁嘅味道昇華返少少,但係整體而言都係普通雞腿係正常嘅炸雞,冇乜特別金麵摸落去,非常之油膩,感覺上炸嘅時候最後無冇用大火將啲油迫番出嚟其實本身諗住過金麵好食嘅話,會叫埋呢個火山排骨,但係第一樣嘢食已經味道普通,就已經對其他嘢冇興趣。總括嚟講,住喺附近諗唔到食咩,然之後又想試新嘢,可以一試。始終價錢唔算貴,當食正常泰國麵就得啦。不過如果要特登過嚟食嘅話就免喇下次我寧可俾多少少錢,食附近其他泰國菜

泰式雞腿金麵撈$55

上到黎感覺都有泰國feel 嘅

雞腿係正常嘅炸雞,冇乜特別

下次我寧可俾多少少錢,食附近其他泰國菜
2023-07-27
$55 (Lunch)