2018-01-21
今次嚟唔係食ON Dining Kitchen & Lounge,而係食呢間餐廳29樓嘅期間限定Le Bistro At On,menu比較平啲😉雖然話係比On Dining”平啲”,但價錢都絕對唔平😅先來一個Egg Ravioli,基本上都唔係一個餃嘅形狀,係有兩塊麵皮咁解,咖哩味唔係好strong,配啲juicy嘅菠蘿好易入口,味道ok,不過份量好少,幾啖食哂。Sicilian Cavatelli,呢個貝殼粉同平時嗰啲唔同,呢個厚身啲好煙靭,口感好好,龍蝦切到細細粒但都幾濃味,好食👍🏻半份烤雞,配左沙律同薯條,估唔到呢個份量又咁多😮沙律同薯條都係standard野,冇咩好挑剔,個烤雞就睇下咩部位,雞腿同雞胸肉質係好大分別,雞腿幾滑但雞胸勁嚡。食頭幾啖都覺得幾好,但食到近骨嘅位會食到有雪味,香草落得勁重手都食到有雪味,以呢個價錢嚟講係幾失望🤦🏻♀️個人認為唔係好值,價錢真係唔平,份量唔多,味道同擺盤亦同一般西餐廳無異,服務係幾好,不過可能要真係去樓下28樓食貴嗰個menu先會feel到有分別?
雖然話係比On Dining”平啲”,但價錢都絕對唔平😅