/ ᴄᴏғғᴇᴇ ᴍᴇᴇᴛs ʙᴀɢᴇʟ ☕︎︎ /꧁𝗟𝗨𝗡𝗚𝗢💛꧂ #黃店推介有別於一般巿區cafe 位於長沙灣嘅𝙇𝙐𝙉𝙂𝙊空間感不錯木系裝修 簡約不失型格 予人一種舒適悠閒嘅感覺門外半開放位置有個隱藏位 天氣涼而門外無人龍的話都係個私隱度高特色位半開放空間其中一幅磚牆更成為真。連儂牆供客人揮毫塗鴉成間cafe個vibe完全不比港島cafe差 而且性價比更高呀🔸𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚊𝚗𝚍 𝚠𝚊𝚜𝚊𝚋𝚒 𝚖𝚊𝚢𝚘𝚗𝚗𝚊𝚒𝚜𝚎 𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕 𝚜𝚊𝚗𝚍𝚠𝚒𝚌𝚑 $𝟜𝟠🔸𝚂𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚜𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 & 𝚘𝚗𝚒𝚘𝚗 𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕 𝚜𝚊𝚗𝚍𝚠𝚒𝚌𝚑 $𝟜𝟠黎𝙇𝙐𝙉𝙂𝙊 當然要食𝙗𝙖𝙜𝙚𝙡Signature自家製bagel口感超煙韌包身唔乾唔會咬到牙軟叫左兩款bagel sandwich 都係配Everything bagel 但就無話特別香餡料方面行健康路線 如果你on diet就fit哂 因為有巨量菜♡´・ᴗ・`♡雖然係咁 我都願意俾多少少換多幾塊雞肉(⊃。•́‿•̀。)⊃家下感覺有少少失衡 不過雞肉好嫩而且wasabi dressing都調得剛好 唔會好攻鼻Smoked salmon bagel overa
/ ᴄᴏғғᴇᴇ ᴍᴇᴇᴛs ʙᴀɢᴇʟ ☕︎︎ /

꧁𝗟𝗨𝗡𝗚𝗢💛꧂ #黃店推介
有別於一般巿區cafe 位於長沙灣嘅𝙇𝙐𝙉𝙂𝙊空間感不錯
木系裝修 簡約不失型格 予人一種舒適悠閒嘅感覺
半開放空間其中一幅磚牆更成為真。連儂牆供客人揮毫塗鴉

黎𝙇𝙐𝙉𝙂𝙊 當然要食𝙗𝙖𝙜𝙚𝙡
Signature自家製bagel口感超煙韌
包身唔乾唔會咬到牙軟
餡料方面行健康路線
如果你on diet就fit哂 因為有巨量菜♡´・ᴗ・`♡
家下感覺有少少失衡 不過雞肉好嫩
而且wasabi dressing都調得剛好 唔會好攻鼻
Smoked salmon bagel overall就正常發揮啦

🔸𝙱𝚊𝚒𝚕𝚎𝚢𝚜 𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 $𝟝𝟝 (+$𝟜 𝕠𝕒𝕥 𝕞𝕚𝕝𝕜)

杯啡仲貴過個bagel💸
無太大驚喜就係Baileys溝咖啡咁啦
都feel到有酒味嫁 不過唔會好難入口

🔸𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚜𝚎𝚜𝚊𝚖𝚎 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟜𝟠

美美之漸層 ☯︎︎
黑芝麻醬好香濃 飲到底仲見到佢蹤影!
記得攪渾先飲呀ฅ^•ﻌ•^ฅ

💬 五個字概括 性 價 比 極 高
平時啲唔洗交租嘅bagel ig shop都賣緊三四十蚊個bagel 呢度成大個bagel sandwich都係五十有找 而且係有質素嘅! 仲想回頭試埋𝐻𝑒𝑚𝑚𝑎嘅𝐵𝑎𝑠𝑞𝑢𝑒 𝑏𝑢𝑟𝑛𝑡 𝑐ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒𝑐𝑎𝑘𝑒٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

🦦ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ: 7.7/10

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
📍 LUNGO (長沙灣)
長沙灣福華街571號曉悅地下2號舖

ꪖꪶ𝘴ꪮ ᥇ꫀ ᠻꪮꪊꪀᦔ:
📌 LUNGO (九龍灣)
九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B3B號舖
  • Black  sesame  latte
  • Chicken  &  wasabi  mayo  bagel