2023-09-07 218 views
小店位於尖沙嘴,提供鮮味壽司、omakase、熱食等多款日式料理~ 裝潢以和風木系為主,座位之間有一定距離,仲有榻榻米可以坐,私隱度高,令人感覺舒適!地點方便,價錢合理,服務態度亦十分友善,超級推介大家嚟同朋友聚會😌一坐低就送上welcome drink,sake酒香味濃,咁先係居酒屋!前菜有海鮮沙律,刺身切到細細塊,入口鮮甜,沙律菜新鮮,感覺唔錯~ 之後有個以海膽溫泉蛋魚子等材料混合而成嘅小食,份量唔少,鮮甜得嚟無澀味,建議可以點埋刺身一齊撈勻食😂 土佐豆腐同樣出色,炸至外脆內滑,大大舊,美味可口!刺身方面有好多選擇,大推呢度嘅刺身2人盛和,廚師會按照當時嘅季節選取5樣食材,秋刀魚細細片肉質滑、梳子魚𠝹開灸燒,逼出豐富油份、深海池魚薄身軟滑、魚腩位置入口即溶、油甘魚帶點彈性、魚油香濃,賣相打卡able又好味道,滿滿驚喜,果然有料到!串燒款式都唔少,第一次食金鵰,食起上嚟好似薯片咁,下面就啖啖肉,口感特別,值得一試~ 雞皮有彈性又帶點脆度、雞頸肉肥瘦適中,肉質有嚼勁、雞腳筋口感爽脆、極力推介豚肉溏心蛋,經炙燒後味道充滿豚脂香氣,一層肥肉一層瘦肉,搭配流心蛋令到整體口感更加豐富🥰之後到炸

之後到炸/燒物類,紫薯栗子餅切開做兩大塊,方便食用,炸粉好薄,酥脆可口,估唔到裏面真係有粒粒栗子,食落糯軟香甜,同紫薯蓉好match!軟殼蟹天婦羅原隻上,香脆而唔油膩,醬汁鹹鹹甜甜,帶出軟殼蟹嘅鮮甜味~ 個人喜歡燒秋刀魚,超級薄脆,連頭都食到,肉以紫蘇葉捲埋,感覺更fresh!

主食有兩款,板身即係坊間嘅大阪燒,以薯粉做成,外脆內軟,上面放上滿滿嘅蟹籽、三文魚、海膽,再配上吉列豬扒汁,新奇又美味!最後以牛舌作結,平時唔食開嘅都覺得好正,用鐵板上,咋咋聲,蒜香味濃郁,牛舌表面帶點焦香,肉厚但咬下去軟腍又有嚼勁,推!