2019-08-22 2079 views
去完書展後都未諗到食咩, 就係openrice上亂搵搵搵下就見到呢個tapas, 又唔係成日都可以係香港食到, 一於就試試佢!話晒都係酒店入面, 環境都幾舒服。好多菜式都可以main course咁, 未做到正宗spanish tapas感覺2個人都未試到好多野, 所以我地就主要叫左d signature dish來試試首先我就叫左杯mocktail 酸酸甜甜好開胃好解渴!跟住就到佢地recommend的meatball, 肉質都幾新鮮唔會好實, 蕃茄味都足夠唔會好假好酸!之後就到好多人推介同佢地的signature dish suckling pig, 就係西班牙燒豬!可能都比較多脂肪, 食2舊都已經好飽味道真係幾好, 所有野都適中, 皮都燒到好脆同肉同脂肪一齊食都十分夾!最後一樣就係Fiorentina 係一個有好多truffle係面的pizza佢主要係truffle, 一隻蛋同波菜蛋切落去係仲會流出黎, 好正呀!不過呢個pizza比起其他菜式淡味, 如果唔係特別鐘意食pizza都可以唔洗叫 哈哈本身想叫另一個signature dish, slow cooked egg, 不過可
話晒都係酒店入面, 環境都幾舒服。

首先我就叫左杯mocktail 酸酸甜甜好開胃好解渴!
可能都比較多脂肪, 食2舊都已經好飽
佢主要係truffle, 一隻蛋同波菜
蛋切落去係仲會流出黎, 好正呀!
本身想叫另一個signature dish, slow cooked egg, 不過可惜佢地已經轉左menu無再做, 所以無機會試了
如果大家想搵d舒服地方可以一試, 但如果係想搵local spanish tapas, 呢間未必係啦!
2019-07-20
  • Suckling Pig