2019-06-03
新開既拉麵,真心希望好食,點知就出左事,真係唔明點解會做到咁。先講環境,新舖頭真係冇得衰,所以不談了。服務上我見有部分服務員好生手下,冇所謂啦比下機會人,服務差既程況出現左係我一放低筷子,一放筷子就黎收我隻碗,真係好唔禮貌,之後我一拿錢出黎就收我錢去櫃台,其實佢係冇經我同意收我錢出櫃檯,嚴格來講係搶劫!唔係趕客趕到咁呀,重要收我加一服務費,唔通加一既服務係趕我走?茶餐廳都未有你咁趕客,就算趕都好禮貌地,邊有呢間野咁唔比面。講返食物了,一落左單後我就倒杯水飲下,但一睇個水壺內塊檸檬,好似比人摧殘得好緊要,好嘔心,拉麵黎了賣相好普通,冇所謂,味道才是王道,先試湯,一飲完真係冇晒心機食,溫度唔夠重要有豬骨腥味,佢有冇想過可能溫度唔夠先會腥,就好似魚湯一樣,涼左會腥,同埋拉麵送到客人上湯溫係有學問,唔好咁過份唔該!麵軟硬度我選的是適中,但佢淋左,㨾唔開個麵,一夾就一餅上黎,如果大家想食一餅上既拉麵真係唔好錯過,葱應該係日本葱,奇怪係冇葱味,隻蛋就正常少少,只有叉燒係有少少心機做,不過話就話叉燒,但你當灸燒厚五花腩咁會好啲。我就唔會有下一次,大家會唔會有第一次就自己想清楚了。
我就唔會有下一次,大家會唔會有第一次就自己想清楚了。