2024-09-14
奉勸千祈唔好嚟,中秋節食飯,一肚氣!訂咗位,求其揀個位背脊頂住都話係咁㗎啦。你嗌單佢話你落咗都冇用,都唔會入機,唔得閒。落咗單,五樣嘢漏咗兩樣,不停嚟錯嘢。正式俾錢受罪,仲話盡咗力。香港都唔知點解會仲可以容納呢啲咁嘅酒家,唔係佢話自己係酒店。荒謬!好似佢哋唔係做緊生意咁。冇得頂。等咗成一個鐘頭都冇嘢食! 嗌藍妹都要話摷一支凍。好似尋寶咁。簡直係嘥人時間。飲咗一個鐘多,就係食呢啲。想叫乳鴿(鬆),佢話好耐,自己出名嘅菜都turn down, 冇得頂!唔怪之叫頂鴿。 出面咁多人用心煮嘢,用心服務,基本尊重飲食嘅文化都冇。我細個嚟呢度,先諗住回憶一下日美好時光,真係一個好好嘅回憶,一定記得唔會再嚟。 可惜! 都冇心機影啲食物,不過$168 扇貝點都要影,細隻到瑤柱仔咁細,大家可以睇吓水準有幾高。 你可以有好多藉口。又話廚房唔得,人手唔夠。但係依啲係你管理你間餐廳嘅責任,請你記住,客人都會俾錢,諗住欣賞你嘅菜,你做唔,唔係唔好意思就OK。
訂咗位,求其揀個位背脊頂住都話係咁㗎啦。
你嗌單佢話你落咗都冇用,都唔會入機,唔得閒。
落咗單,五樣嘢漏咗兩樣,不停嚟錯嘢。
正式俾錢受罪,仲話盡咗力。
好似佢哋唔係做緊生意咁。冇得頂。
簡直係嘥人時間。