2010-09-25 51 views
題目叫未試過, 意思係未試過飲過一碗味精多成咁的例湯話說表姐的bb剛出生, 我同男友一起去廣華探望蘇蝦, 因為未食晚飯的關係, 就到了這家燒味餐廳食個簡單的燒味飯, 我就食了一碟油雞义燒飯, 油雞斬得比較細件, 但雞肉都算幾滑同幾有雞味, 骨斬得碎, 食時有少少碎骨, 义燒的味道都可以, 但唔算一等一問題係碗例湯, 因為聽佢講係我至愛之一的青紅蘿蔔豬骨, 所以就叫一碗飲, 但一飲一啖... 嚇死 就好似筆一更味精放入口咁, 想即刻累番出嚟, 雖然例湯於呢類餐廳飲就實預左佢有味精, 但就估唔到有咁多, 真係夠哂晶瑩剔透因為印象太深, 送碗湯一個特大的喊面, 但碟飯都ok
題目叫未試過, 意思係未試過飲過一碗味精多成咁的例湯

因為印象太深, 送碗湯一個特大的喊面, 但碟飯都ok