2021-12-29 747 views
於剛剛過去的星期一打電話去此餐廳訂位,有個男士聽電話,我話book1月某晚晚上兩位,咁ok左冇問題,仲話有來電顯示知道我個電話號碼,咁會留位俾我地。於今日星期三,有個朋友話想一齊食,咁我再次打電話去此餐廳諗住加多一位,同樣有位男士聽電話(但此男士把聲比較年長),我話我之前打過電話黎book位。。。。都未講完句說話,個男士就不停講冇book位架,冇book位架,之後cut左我線。我以為我打錯電話,於是再上網睇返個電話號碼,我明明冇錯吖,咁再打多次去,又係年長男士聽電話,佢一聽到我把聲,又好似錄音機咁,又不停loop冇book位架,冇book位架,於是我冇等佢講完時,就問佢我星期一打電話黎留位,依家話冇得book位,咁如果我唔知道冇得book,我又以為自己book左,咁黎到冇位,咁咪浪費時間囉,個男士仲好似鬼上身咁,仲係咁講冇book位架,冇book位架。。。終於等到佢有句新對白喇,係呀,我地冇book位架,之後又cut左我線。呢間野咁嘅服務態度,啲野點好點抵食都唔會黎食呀!