2024-11-11 0 views
星期曰大概2:45pm 諗住入去食個lunch set , 我兩位,餐廳當時吾算多人,入到去接待員就叫我坐個比較狹窄的坐位,當時我見到有張4人卡位枱,我就話想坐果張枱,接待員就話嗰張枱未執,咁我就話咁我等一陣啦,轉頭個接待員同我講話有人book咗枱,好明顯佢吾想比張枱我坐、咁即係吾想做我生意,做客人當然想食得開心,坐得舒服,首先吾係繁忙時間,點解有位吾比客人坐?想公司執笠,想失業?請著呢d趕客員工,真係好影響餐廳質素,未食已經趕走客人,連第一步都做吾好,我相信都好難做落去,而家香港餐廳酒樓服務態度好緊要,員工同食物都好影響餐廳,請著呢d趕客員工,公司真係執得.
員工,公司真係執得.