2016-08-26 9564 views
友人介紹此間扖店, openrice 見到好壞差半, 友人食過認為不錯, 好啦, 就信他一次 環境優靜, 又可看到維景, 雖然當天下雨, 但景色仍然好優美, 在此環境食飯真的感覺不錯 餐牌全英, 侍應也是外國人, 只有一個中國人侍應, 就找了他介紹各牛扖的分別. 介紹時態度都算ok, 就略為急速, 可能客人太多較繁忙. 叫完餐後, 馬上有3麵包送上, 麵包外型似豬手, 外脆內軟, 好香麵包香, 但係我五明, 點解4個人得3個? 我見人地兩個人都有兩個, 此點真得要改善呀, 不公平麻…….APPETIZERS: 蟹餅 CRAB CAKE $152- 蟹肉好豐富, 外脆內軟, 口感好豐富, 蟹肉鮮美, 外面有D洋荵及有D SOURCE, 味道好夾. TUNA TARTARE $162 - 下面係牛油果, 上面是吞拿魚碎, 上層是卜卜米, 下面是有WASABI的豉油. 比想像中, 牛油果不夠香, 也帶不出吞拿魚的鮮味, 豉油太咸MEAT : T骨 - AMERICAN PORTERHOUSE 38OZ $1100 - 呢個扖入口真係講五到咁好味, 個種油香, 個種肉味, 一入口每人都讚嘆,

APPETIZERS:

MEAT :

外面燒香位置, 連同的肥膏一齊食, 點埋佢本身的牛肉汁, 簡直人間極品
, 減肥的我忍五到都食左幾件…建議盡快食, 凍左就浪費了

肉眼 AMERICAN RIB EYE - 14OZ $398 - 食完T骨就比下去啦, 牛味不夠, 仲有D SO, 食落也不夠牛香味…

SAUCES: RED WINE & PEPPERCORN - 雖然兩款汁都不錯, 我認為食T骨不用點, 反而肉眼因有點SO 所以就要點D來避味

牛扖偏熟, 所以叫rare剛好

SIDES:

烤蘑菇 ROASTED MUSHROOMS $88 - 明明寫係蘑菇, 來到是什菇, 真你有D貨不對辨,
味道也不特出, 菇味也不夠濃, 好彩牛油味重帶出香味

烤蘆筍GRILLED ASPARAGUS $88 - 好嫩, 沒什麼咸味, 就直接食到蘆筍的味道

DESSERTS:
LEMON CASSIS MERINGUE PIE$80 - 酸酸甜甜, 剛食完咁多濃味, 可以清清口腔同埋消化下, 個CAKE好靚.
上面有D好似雲既CREAM, 入口好似一陣風. 仲有一球青寧雪巴, 好酸但係感覺非常良

NEW YORK CHEESECAKE$80 - 整得好靚, 芝士味不會太濃, 剛好. 上面都係有一個紅梅雪巴, 又有紅梅汁同紅梅肉, 見到都忍五到五食.
因友人生日,訂柗時可以通知佢地生日人名, 到時ORDER甜品時, 就可以寫字, 帶比我友人超驚喜

2016-08-14
$800 (Dinner)
Celebration
Birthday