2023-10-27
26/10/2023 星期四 晚上8時30分食完飯諗住搵間正三常常嘅甜品鋪去食下,見到笑笑有百幾個,內心就諗應該唔會伏得去邊,點知完全係一個大伏嘅餐廳叫咗一個 芒之戀$40 同 一個 芒果雪山甘露$50真係好伏,食依間敬請三思。芒之戀$40 (芒果汁底西米露,小丸子,芒果肉,芒果雪糕)成碗嘢唔知點解仲可以繼續賣比客人食,小丸子可以淋到係芝麻糊咁,完完全全無咬口,淋到可以用條脷輕輕力lam爛哂。芒果如圖中所見,全部都係熟到黑色🤮🤢,仲要係成酸酸地🤢🤮,咁都可以賣比客食,面皮厚都係一種本事。個芒果汁底稀到可以無味仲要係唔凍😓😓,加埋一齊食,得個芒果雪糕係正常。邊有食西米露食唔夠凍嘅。芒果雪山甘露$50 (芒果綿綿冰,小丸子,芒果肉)小丸子又喺淋到泥漿咁嘅樣,芒果都喺熟到又黑又淋咁😰😨😫,綿綿冰都可以無乜芒果味😰。迫我喺人生中寫嘅第二個負評的餐廳,唔係我要求高,如果大家要試伏,我都阻止唔到。如果大家要揀依間餐廳既話,真係要三思。其他食物我唔清楚,但連最基本嘅芒果都可以整成咁,其他我諗好食極有限🤮🤮。
點知完全係一個大伏嘅餐廳
叫咗一個 芒之戀$40 同 一個 芒果雪山甘露$50
真係好伏,食依間敬請三思。
芒之戀$40 (芒果汁底西米露,小丸子,芒果肉,芒果雪糕)
成碗嘢唔知點解仲可以繼續賣比客人食,
芒果雪山甘露$50 (芒果綿綿冰,小丸子,芒果肉)
小丸子又喺淋到泥漿咁嘅樣,
芒果都喺熟到又黑又淋咁😰😨😫,
綿綿冰都可以無乜芒果味😰。
如果大家要揀依間餐廳既話,真係要三思。
芒果雪山甘露
芒之戀