2018-08-09 445 views
真係要記錄低今日餐中午食得有幾嬲😡😡 平時去食日本拉麵 通常服務員啲態度都幾好😄 要展現日本有禮貌嘅文化嘛☺️ 但今日呢間真係O晒嘴🤬🤬我叫咗個叉燒海老豚骨湯拉麵🍜 $90 有得俾你揀粗麵或者幼麵同埋麵嘅質地(軟、適中、硬)🍜 我平時鍾意食彈牙有口感啲嘅 所以我要左硬粗麵☺️ 侍應落完單出返record俾我哋嘅時候就咁抌低張單 話粗麵無晒轉左幼麵就走人了🤷‍♀️ 又無問客人轉粗麵o唔okay 幼麵係咪要keep硬既質地🤷‍♀️😡😡 好無禮貌!!上拉麵嘅時候 我原本落單要左走蔥 但該侍應捧上拉麵時明知碗內有蔥😦 竟然講咗句”啊 冇走蔥添!我比個碗你搬開啲蔥” 🤷‍♀️有冇搞錯 唔好意思都冇講句😡 又冇問是否需要幫客人換過碗拉麵 真係未食已經成肚氣🤷‍♀️🤬講返拉麵本身先!麵質唔算硬 食到最後仲有啲淋。。😩😩 湯底有啲油 一開始以為係蝦頭膏油😮 但食落似係提取既蝦頭油😨 一啲都唔香 仲有啲人工提煉feel😧😧 最奇怪嘅係仲有啲辣醬。。味道好失色。。🤮日式叉燒就有兩塊 不過偏肥 肥瘦比例一啲都唔平均!😩😩雖然微微叉燒燒過 但減不掉油膩感。。🤮 以後唔會再幫襯🤮😡

叉燒海老豚骨湯拉麵🍜
2018-08-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)