2012-11-07
雖然已經過左10日,但係都係決定補返個食評....第1次到呢間餐廳, 上到樓梯一入門口感覺不錯, 仲諗住係好嘈好酒吧既感覺, 點知一入門口就係OPEN KITCHEN, 見到有幾個廚師喺度整緊D麵糰, 餐廳用左好多紅酒樽去裝飾, 感覺幾RAW但係又幾有特色。星期六中午約2點到, 食客唔多, 梳化位都未坐滿, 揀左坐喺個露天花園仔隔離, 落地玻璃加上陽光, HEA住坐下都幾舒服。叫左2個SET LUNCH, 一個PIZZA同一個PASTA, MAIN COURSE不過不失, 有進步空間, PIZZA太乾, PASTA份量有點少, 但有湯有包有甜品有COFFEE/TEA, 食晒成個SET都OK夠飽既。埋單210蚊, 尖沙咀上樓餐廳又坐得OK舒服, 離開時仲諗住可以多個落腳點。
Other Info. :
一星期過後, 友人同我講佢今日又去嗰度LUNCH, 因為同事話WEEKDAY買4送1定買5送1, 佢問我記唔記得上次一入門口帶位個WAITRESS, 我話我有印象因為當時大家有講過到底係WAITER定WAITRESS, 友人問我有冇留意到個WAITRESS, 我話冇啦, 咁佢又喺度陰陰嘴笑, 問友人做咩呀?識得佢架?友人話我有冇望到佢條頸上面有D乜野, 當然我話冇喎….(心諗最多咪有撻瘀左既紫紅色﹗)佢話, 一入去就見到個WAITRESS上面有隻2寸咁大既小強﹗﹗﹗﹗
唉….. 咁講完我都唔敢再上去,好佩服友人仲有膽量再次光顧,我就怕怕了….