2010-06-12
我食左4款蛋糕分開買既.第一次買左特濃朱古力蛋糕, 之後個次買左黑森林蛋糕同埋 tiramisu,而最近個次就買左豆腐芝士蛋糕, opera cake tiramisu同豆腐芝士蛋糕我覺得麻麻地,因為tiramisu唔夠滑,如果你有食過其他tiramisu,你一定會覺得佢d tiramisu唔似tiramisu,而且佢比較濕,我都有整個tiramisu,我反而覺得自己整既比較好食d,我妹都係咁講(我係跟網上阿貓既正宗tiramisu整既)其次係個豆腐,我覺得味太淡啦,我食唔出豆腐味,但我妹就話有既~而且口感我不太喜歡,同食佢既tiramisu一樣既口感,,可能我本身鍾愛chocolate啦~haa~而家講下d chocolate啦~真係超正~我平時食開平蛋糕,(因為本身冇咩$),所以食黎食去都搵唔到邊到可以食得咁平又咁感動~!!!特濃朱古力蛋糕:我本身食開dark chocolate,唔食milk 同太甜既choc,但佢個件好似為我而設咁,唔太甜得黎又有濃濃既朱古力味wo~表面個層我諗左好耐,應該係 chocolate jelly,但真係唔識整,而且我覺得佢呢件cake既賣相真係得!!
分開買既.第一次買左特濃朱古力蛋糕,
之後個次買左黑森林蛋糕同埋 tiramisu,
而最近個次就買左豆腐芝士蛋糕, opera cake
而家講下d chocolate啦~
而我咁岩今日去左厚德商場既chessixxx度買左件咩咩五重天(應該係朱古力有五層既意思啦),,頭個啖好,但之後食食下就開始膩啦......佢仲要平時$28...入夜先$22...
黑森林蛋糕:買呢個既原因係因為佢話入面既車厘子特別煮過,,俾佢講講下都吸引左我買,又唔係貴,試下同平時平個d有冇分別都好,,,點知有出人意表wo~雖然冇生果做裝飾,但咁平你仲要求咁多仲咩呢?
opera cake :呢個cake我一直未試過食又未試過整,一黎聽講整又麻煩,二黎又未見有咩蛋糕店可以散買呢款cake(真係唔明@@)..唉..食左之後,又愛上啦,,不過呢個真係滯,冇法啦,一層咖啡牛油一層朱古力牛油wo!! 加埋一定有5層啦~~~搵日要自己試下先得
題外話~你就算買一件佢都俾盒你,
仲有得堂食,買野個時又送個曲奇(我本身唔多食)同truffle chocolate~(呢個超正!!!)
你話啦,我可以話唔抵咩??