2019-01-03
今日老婆生日,同佢出去睇燈飾順便尖沙咀食飯慶祝!朋友介紹山林道有一間日本料理幾好就過嚟試吓啦!睇落裝修很新淨,座位闊落坐得舒服!又夠空間感又夠靜,最啱兩公婆撐枱腳什麼都未叫他們就先來一個前菜!前菜有青瓜蘿蔔條配醬汁,個醬汁好味喎!同事應問一下原來是他們自己調製的,好難形容是什麼味道總之就好味啦!仲有牛舌添!老婆最鍾意食日本蕃茄,所以來一個日本溫室蕃茄沙律!這個蕃茄10分香甜!雞泡魚干,是給我的!係我最鍾意食嘅送酒小食,熱辣辣!點埋沙律醬正廚師發板壽司套餐:金木叼,帶子,鯖魚,仲有一個唔記得咗係咩!魚生新鮮,厚切,反而壽司飯幾好味!小小醋味加埋厚切海鮮,口感味道都一流!最後來一個特別為我老婆叫嘅苦瓜炒蛋!因為佢實在太鍾意食苦瓜!見到餐牌竟然有得叫!生日梗係要食苦瓜慶祝下啦!佢話勁好味,梗係啦人哋嘅苦瓜唔係街市嘅苦瓜喎,這個有驚喜最後還送上雪糕甜品!完美的生日飯!老婆10分鍾意!
最後還送上雪糕甜品!完美的生日飯!老婆10分鍾意!