2017-12-02
最近嚟咗試616十二味,位於銅鑼灣謝菲道391-407號,由於佢係內街,食過既可能唔多,餐廳主打牛肉既不同部位,所以喜歡吃牛既人必試!兩個人去食,評價如下~👅食物:❤❤❤❤有餐前生果送,密瓜,主打第一頁:牛朴肉👍👍👍👍幾好,好有牛肉味,又唔貴。牛肉餃👍👍食得出有用酒醃過,本人唔喜歡酒味,所以一般。熟板筋👍👍👍👍好淋,汆完好似食浸咗好耐既牛筋,夠軟。慢煮牛腩👍👍👍其實都幾好食,不過我自己放得太耐搞到有啲韌。第二頁:每樣都好滿意,特別係牛丸,好彈牙又大粒,好值得叫👍👍👍👍👍冰麻牛,個人嚟講好鍾意,有啲牛肚加埋牛肉👍👍👍👍👍皇帝菜都好新鮮👍👍👍👍金菇,正常又夠大碟👍👍👍👍豆腐👍👍👍份量:❤❤❤❤算幾大份,食完好飽。環境:❤❤❤環境比較嘈,音樂偏大聲,有少少酒吧飲杯野既感覺不過光啲。抽煙系統做得幾好,食完頭髮都無乜油煙味,仲要係全院滿座。抵食:❤❤❤❤我叫咗好少款式既牛,所以覺得幾抵食,兩個人437埋單,超飽,但如果你哋喜歡試多幾款唔同牛肉應該會貴啲。服務:❤❤❤❤幾好,過嚟落餐單果個人幾好禮貌,見到愈夜愈多人等位,而且忙咗好多,侍應們都有笑容。FBhttps://facebook.com/6
食物:❤❤❤❤
有餐前生果送,密瓜,主打第一頁:
牛朴肉👍👍👍👍
幾好,好有牛肉味,又唔貴。
牛肉餃👍👍
食得出有用酒醃過,本人唔喜歡酒味,所以一般。
熟板筋👍👍👍👍
好淋,汆完好似食浸咗好耐既牛筋,夠軟。
慢煮牛腩👍👍👍
其實都幾好食,不過我自己放得太耐搞到有啲韌。
第二頁:
每樣都好滿意,特別係牛丸,好彈牙又大粒,好值得叫👍👍👍👍👍
冰麻牛,個人嚟講好鍾意,有啲牛肚加埋牛肉👍👍👍👍👍
皇帝菜都好新鮮👍👍👍👍
金菇,正常又夠大碟👍👍👍👍
豆腐👍👍👍
份量:❤❤❤❤
算幾大份,食完好飽。
環境:❤❤❤
環境比較嘈,音樂偏大聲,有少少酒吧飲杯野既感覺不過光啲。
抽煙系統做得幾好,食完頭髮都無乜油煙味,仲要係全院滿座。
抵食:❤❤❤❤
服務:❤❤❤❤
FB
#616十二味 #銅鑼灣 #灣仔 #foodie #foodies #hkfoodies #hkfoodie #hkfoodieyiki @616hotpothk