2022-10-11
一路睇住呢個舖位裝修到開舖~終於約到朋友一齊黎食星馬泰菜👯♀️🥳望到個menu好多選擇😲😲 2個人好似餓左好耐咁😂😂忍唔住叫左好多野食😆侍應姐見我地點左咁多野食,見有4人枱都即時同我地轉枱,好識做😚東南亞菜式一定唔少得肉骨茶😋😋😋星洲肉骨茶配油飯, 上菜時仲配有油條~ 正飯都未食就即用油條浸上肉骨茶,油條浸完都仲脆同好香口👍🏾而且有淡淡肉骨茶的藥材香味油飯都大大碗~入口唔太油~幾香口泰式生菜包🥬啲肉碎混有檸檬葉, 好香好特別同好惹味🌶XO 醬炒貴妃苗值得再回味~ XO 醬唔太辣,並帶有豆瓣醬味味道~ 貴妃苗又炒得好爽脆,唔會淋bac bac 🙈🙈好味呀!明爐烏頭又係大大條😂😂所以野都大大份~ 好抵食😋烏頭肉質結實、有鮮味~ 一邊燒一邊淋上湯,啲湯帶有甜味又帶點青檸味~ 好特別😗
油飯都大大碗~入口唔太油~幾香口
泰式生菜包🥬啲肉碎混有檸檬葉, 好香好特別同好惹味🌶