2008-10-19 61 views
廿多人的飯局,搞手於兩星期前book了星期六的8:30pm。吃了很多variety 好好食:1) 炸茄子 - 炸得好鬆軟,茄子好juicy,非常好食2) 炸鮮魷 - 鮮魷啖啖肉3) 黃金蝦 - 蝦好大隻,炸得好香,可以吃殼or唔用手脫殼,適合懶人4) 荷葉飯 - 有『鴨』汁、馬蹄、菇、雞肉得,夠味!5) 炒蜆 - 好大隻,彈牙,沒有腥味6) 豉椒炒豬大腸 - 爽口,入味7) 蒜茸炒白菜 - normal 一碟菜,幾香蒜茸咁啦8) 磨菇炒腸粉:個人特別喜歡吃starchy food,所以好buy腸粉好闊,口感好9) mango cheese cake - 一個cake切成廿多份,還用牙韱幫我們『吉』晒,好方便,所以成了『一口cheese cake』,mango 及 cheese 味都出,餅底是普通的消化餅10) blueberry cheese cake - 這個非常搶手,我幫朋友拿了一『口』後已沒有,不過佢話好好食喎11) 薑汁涼粉 - 送的,喜歡它一條條的texture,薑味小辣但完全可以接受,甜甜的,不錯!一般:1) 芝士麵:芝士『浸』味不太好,幾greasy2) 辣味xx螺:其實
吃了很多variety

好好食:
1) 炸茄子 - 炸得好鬆軟,茄子好juicy,非常好食
2) 炸鮮魷 - 鮮魷啖啖肉
4) 荷葉飯 - 有『鴨』汁、馬蹄、菇、雞肉得,夠味!
5) 炒蜆 - 好大隻,彈牙,沒有腥味
6) 豉椒炒豬大腸 - 爽口,入味
7) 蒜茸炒白菜 - normal 一碟菜,幾香蒜茸咁啦

一般:
1) 芝士麵:芝士『浸』味不太好,幾greasy
2) 辣味xx螺:其實係好味架,又大隻又彈牙,不過實在太辣,受不了
3) 咕嚕生炒骨:味道還可以,沒有什麼特別,不過較細粒
4) 沙拉骨:跟外面的也是沒有什麼特別

環境:
1) 非常非常嘈,但也是expected了,好易『聲沙』
2) 好迫;因為突然多了幾個人,所以就更迫。我全場都係斜斜地對著我隔離個fd食
3) 見到地下有隻小小強,但由於我個袋太大都要放在地下
4) 個戰鬥碗好型仔 ;)
5) 冷氣適中(可能人多)
"Nothing special"
薑汁涼粉
薑汁涼粉