2018-06-02 270 views
今日本人妻約左小鮮肉老公同埋班姐妹去左尖沙咀行街街,經過K11附近 小鮮肉老公話肚餓想食野!我地一行4人就入左河內道間茶餐廳食返餐勁~ 入到去見到佢地有個招牌寫住聚香雞 好明顯係呢度嘅主打菜喇 😍打算一人叫一個餸再加多個湯,應該點都夠飽肚,本人妻就叫左招牌聚香雞!首先送上枱嘅當然係招牌菜喇肉眼咁睇就同平時果d雞冇咩分別,色澤又唔係特別光鮮,但一放入口 食落口感就真係不得之了,肉質鬆軟唔韌~食得出隻雞好新鮮餐廳有3個醬油點聚香雞 當中有個辣辣嘅本人妻覺得最特出到聚香雞嘅鮮味 值得一試😍 之後登場嘅係粟米魚肚羹,大大碗粟米魚肚羹4個人大約一人有兩大碗~同埋餐廳落料十足~幾乎每羹都係粟米同魚肚~抵食抵食😍 不過呢有個小提示就係唔好咁快飲曬d湯住 ,唔係之後d餸食唔落呀 😂 真係一個良心食肆 西蘭花炒帶子~ 唔洗講睇相都睇得出有幾豐富!碟面比曬d帶子覆蓋曬, 大大粒又完整嘅帶子 ,真係帶子同西蘭花一樣咁多,食到呢度嘅時候有個朋友已經表示食到飽肚 😂 帶子非常之入味而且厚肉~黑椒牛仔骨 食到大排擋嘅鑊氣~牛肉一d都唔老又唔韌 ! 入口一咬即開 ~加埋青椒紅椒又開胃!所以叫左3個白飯餸飯,因為有個

聚香雞半雞

粟米魚肚羹

西蘭花炒帶子

黑椒牛仔骨 食到大排擋嘅鑊氣~牛肉一d都唔老又唔韌 ! 入口一咬即開 ~加埋青椒紅椒又開胃!所以叫左3個白飯餸飯,因為有個姐妹已經戰敗左食唔落😂
黑椒牛仔骨

最後登場嘅就係小鮮肉老公仔嘅最愛椒鹽鮮尤 ~呢個餸佢次次去大排擋都會點嫁😂 黎到呢度可能佢想試下呢度個師傅手藝
睇下餐廳做唔做到大排擋水準 ~ 好明顯超水準發
P食落好夠椒鹽 ~烤得好香脆~入面嘅尤魚仲係熱辣辣~夠爽口 😍😍
椒鹽鮮魷

總括嚟講呢間食店的確 各國美食雲集的尖沙咀~ 是一個獨特美味的存在~ 令人回味無
P
2018-05-27
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner