2019-06-02
鹿角巷呢間野聽就聽得多,今日終於有機會黎試喇!平日夜晚唔算多人排,五分鐘內已經可以落柯打~第一次黎,梗係試試佢嘅招牌黑糖珍珠鮮奶。雖然我係一個超鍾意飲台式飲品嘅港女,但多數有得叫少甜嘅都一定會叫少甜(安慰自己冇咁肥之餘,有時太甜真係飲唔落架)。有啲舖頭嘅黑糖珍奶唔比少糖少冰,鹿角巷只係唔比少冰。而我叫少糖嘅時候,職員都好貼心咁提醒我,少糖左可能會有少少影響左黑糖嘅味道。朋友之前有試過少糖,佢都話啲味道過得去,即管試下啦。等左五分鐘左右就有喇!唔算耐喎~一如以往黑糖部分係暖暖地,所以一定要攪勻先飲。第一下飲,好濃嘅鮮奶味,攪攪佢再飲,飲鮮奶嘅aftertaste係有微微嘅黑糖味,但又唔會搶左鮮奶嘅質感同味道,讚!珍珠方面,咬口控制得好好,唔會太淋但又唔會好硬,而且黑糖味係好出!成杯野飲係好balance,唔係一味得個甜字,各方面嘅表現都出色,值得翻飲再翻飲!
第一次黎,梗係試試佢嘅招牌黑糖珍珠鮮奶。
有啲舖頭嘅黑糖珍奶唔比少糖少冰,鹿角巷只係唔比少冰。
朋友之前有試過少糖,佢都話啲味道過得去,即管試下啦。
等左五分鐘左右就有喇!唔算耐喎~