2018-11-07 1395 views
早排行經西灣河,見到呢間鋪出面有好多人排隊,發現原來係呢區好出名既滷味店,好多食客食完都會返轉頭買,連李嘉誠都幫襯過所以我就決定搵日早d 去買,試試佢d 滷味睇下堅唔堅因為屋企人都鐘意食滷味,所以我買左幾款滷味諗住每樣都試d店鋪外貼左張好清晰既價目表,想買d 咩就同店員講,唔知食咩好既話可以問佢地有d 咩好推介鋪內店員唔多,但佢地都好nice,有問必答。因為今日一朝早10 點幾就黎到,好多食物都新鮮出爐,所以有好多款滷味可以揀黎得呢到梗係要試下佢既滷水鵝,我買左1/4 上庄鵝$120加一隻大鵝翼$38,鵝片每塊都切得好薄,睇得出師傅好有心機而且刀法利害鵝肉色澤好靚,而且肉質肥瘦適中,食落有滷味得黎又唔會話太咸,屋企人都食到停唔到口鵝翼既滷味都好香,肉質好煙韌,配啤酒可樂一流!另外我仲買左其他滷味,分別有蛋、豆腐、豬耳、同豬大腸。除左豆腐我覺得有d偏咸外,其他都好好食,豬耳更加係冇得彈!!!滷味夠之餘,咬落煙煙韌韌帶點爽脆,沾埋佢地自家製既白醋汁食真係會上癮,下次黎買會再encore總括黎講,呢間滷味店普遍食物質素都好好,而且好講究衛生,師傅切食物會帶口罩,真係抵佢有咁多人幫襯
所以我就決定搵日早d 去買,試試佢d 滷味睇下堅唔堅
因為屋企人都鐘意食滷味,所以我買左幾款滷味諗住每樣都試d

店鋪外貼左張好清晰既價目表,想買d 咩就同
店員講,唔知食咩好既話可以問佢地有d 咩好推介

鵝翼既滷味都好香,肉質好煙韌,配啤酒可樂一流!

• 滷水鵝
  • 豬耳