2022-10-08
早幾日同事話請食飯, 目的地係歷山酒店, 聽咗已經打過突, 好多人或者網上嘅評語都係非常一般, 不過我做人比較均真, 唔食過唔好亂畀評語, 去之前已經 有心理準備冇乜要求, 都係嗰句好食米再食唔好食咪冇下次囉, 酒店本身係做到金碧輝煌不過唔係我鍾意嗰類型, 鍾意嘅話打卡係唔錯嘅選擇。好啦入正題, 首先食凍食, 蟹腳冇味, 跟住攞蠔食, 佢係即開嘅一人三隻唔知點解可以咸得咁緊要, 我以為自己熱氣問其他人佢哋都話好咸, 跟住攞魚生食, 我咁大個仔未試過食魚生 要食到lur返出嚟, 嗰嚿應該係立魚,有啲類似泥腥嘅怪味, 跟住熱盤 ,冇乜特別, 牛仔肉 接近食紙皮嘅狀態, 全部一次過冇返兜, 跟住心諗算啦食多啲甜品就收檔啦, 嘩❗️精彩囉酒店嘅甜品可以處理到咁樣, 全部係放題色嘅甜品, 連一個切餅都冇, 4,5款細細舊長方形放題色嘅蛋糕, 三星級嘅酒店都不如, 雖然五百蚊咁嘅價錢但係所有嘢都唔合格, 係我食咁耐自助餐倒數第1 2位, 係咪真係咁差,見仁見智大家可以自己試一試