2024-12-20
之前一直都係去尖沙咀分店,今日剛好在灣仔收工,就想起呢到都有一間分店,所以就即刻拉埋朋友來。呢間分店地方好方便,就係合和中心三樓,呢到地方都幾大,而且裝修都好有日式居酒屋feel,店員都好有禮貌,整體感覺我覺得好正。食物當然都係高質架啦!首先第一樣叫咗嘅就係神龍純米大吟釀,呢隻我之前都飲過,好清純,好易入口,加上有少少甜味,真係好好飲。嘢食方面覺得好出色嘅就係個海膽,入面有埋芝士,口感超級creamy,外面好似天婦羅咁樣好酥脆,一啖食落去個口感好特別,好有層次感。另外當然唔少得叫壽司同魚生啦,呢度啲赤蝦又大又鮮甜,帶子亦都好出色,又大又爽口。另外串燒方面我就覺得個燒雞翼好正,幫你拆晒做單邊骨,燒得外脆,入面保持到Juicy,正。後來朋友話試吓個炸豆腐,其實都幾好味,炸咗嘅豆腐溝埋豉油同蔥,我覺得如果改用醋嘅醬汁我應該會更加鍾意,不過整體嚟講都幾出色。至於澱粉質就揀咗要一個泡菜牛肉石鍋飯,撈埋一齊食熱辣辣好鬼正,仲要整到可以有啲飯焦添!最後都叫咗一碗藍莓茶暖吓胃先走,見到佢唔係用茶包,真係用藍莓乾,一路飲一路傾偈,正!