2023-07-06
頭盤百香果汁哈密瓜,超甜哈密瓜,配點酸酸百香果,好fresh又好食🤤五十年代咖啡肋骨 $129咖啡豬肋骨,覺得呢個配搭幾得意所以order;原來肋骨冇咖啡味,但整體呢個餸係超驚喜!肋骨炸過,香脆可口;但keep到肉質軟軟的,一啖又一啖。驚喜在於有粒粒咖啡豆、咖啡粉、炸蒜粒散落一碟,食完一口豬,食兩粒咖啡豆清清味蕾,再繼續食,正!南洋青咖哩(羊肉) $159用石頭鍋溫著咖哩羊架,熱辣辣的上枱,淨係賣相已令人食指大動!驚喜點係用上羊架,翻一翻d熱騰騰嘅蒸氣,混和著特製咖哩香味撲鼻~羊架烤得恰到好處,不騷不膩,每一口都充滿濃郁肉味、及香料嘅味道,食完一支又一支,這道菜堪稱色香味俱全。食神魚籽菠蘿海鮮炒雞油飯 $139絕對係一個性價比高嘅海鮮炒飯!粒粒分明嘅蟹子滿佈飯面,加上用料新鮮十足,每一啖差不多都可以食到鮮蝦及帶子。另外,想講d飯粒經過調味,每一粒都炒得分外分明,咬落去啖啖煙韌、新鮮、滿足!推介比大家試。豆花恐龍美祿 $32每次來到天天海南雞必點嘅恐龍豆花美綠!稱得上恐龍,分量當然不能小覷:滿滿嘅美綠粉鋪滿杯上,底下混和著幼滑豆花。嗜甜嘅人不可不試,飲之前記得攪勻呀!哈!椰香南洋capp
五十年代咖啡肋骨 $129
南洋青咖哩(羊肉) $159
食神魚籽菠蘿海鮮炒雞油飯 $139
豆花恐龍美祿 $32
椰香南洋cappuccino $28
另外試咗用椰汁嘅cappuccino~椰香混和咖啡香,都幾match!奶泡幼滑,再加上點點南洋香草,真係幾特別。