2021-12-22
翠灣漁港 (柴灣).爸爸係柴灣收工,一齊去搵食😆呢間酒樓之前已經聽講平靚正,今日試左真係平靚正! . ▪️ 椒鹽豆腐▪️.😆酒樓小食必叫之一,酥脆嘅外皮加上炸蒜,七味粉等,入面嘅豆腐夠滑!. ▪️啫啫芥蘭煲▪️.熱辣辣上枱,芥蘭好甜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)份量又多,加上蝦乾一齊好香. ▪️蒜蓉蒸蟶子▪️.性價比好高,$32隻雖然唔係蟶子皇但都好大條。生熟程度剛好無overcook!. ▪️生炒臘味糯米飯▪️.略嫌顏色唔係好夠,但味道不俗。飯粒夠乾身有咬口!.▪️晚市特價孖寶: 蒜蓉粉絲大元貝 配 脆皮燒腩仔$208▪️.真係好抵食,就咁一份燒腩仔都要$128,兩樣加埋先$208。蒜蓉粉絲蒸海鮮真係無得輸,燒腩仔外皮都好脆.▪️豉油王煎生蝦▪️.我地被生蝦呢個字吸引,應該係真係新鮮蝦,肉質好爽而且好入味! 雖然蝦唔大隻但真係好夠味.最後仲送糖水!📌 翠灣漁港 (柴灣)柴灣柴灣道333號永利中心地下及1樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▪️ 椒鹽豆腐▪️
▪️啫啫芥蘭煲▪️
▪️蒜蓉蒸蟶子▪️
▪️生炒臘味糯米飯▪️
略嫌顏色唔係好夠,但味道不俗。飯粒夠乾身有咬口!
▪️豉油王煎生蝦▪️
. 最後仲送 糖水!
📌 翠灣漁港 (柴灣)
柴灣柴灣道333號永利中心地下及1樓
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️