2023-07-11
今次閒日放學時段黎到 (3點幾),都有大約3-5單喺我前面,最後等左12分鐘就攞到,比預期中快,本身我預15-20分鐘。嗌左兩樣野,首先係原味格仔餅 ($20),即叫即整既關係,所以等左一陣。格仔餅熱辣辣,都做到外脆內軟,有砂糖、花生醬、煉奶,醬既份量亦比到足。落單果陣老闆會問想要熱/暖,識揀緊係揀熱啦,擺左喺度唔係即食邊好味架。另外嗌左香芋奶茶,加黑珍珠 ($22),珍珠屬於有咬口果種,我自己就鍾意呢間既珍珠多啲。至於隻香芋既味道,同雀巢既香芋味雪糕一樣咁濟。挑剔既位有兩個,首先係口感,冇同區既TakEatEasy咁厚。其次係甜度,今次嗌既係少冰少甜,飲之前亦有搖勻先飲,但由於杯野飲係一早整好 (大約早格仔餅10分鐘),所以都擺左喺度一段時間,變相飲到最尾既時侯,個甜度就差咁啲喇。其實我見另一單,佢地反而係先整餅,後整野飲比客人,咁樣就唔會有我講既問題出現喇。總結一下,42蚊有格仔餅+大杯珍奶,性價比絕對冇得輸,格仔餅醬既份量足夠,外脆內軟,即叫即整又得,要現成既都得,十分推薦。至於珍奶就一般啦,口感冇同區既另一間小店咁醇厚,另外亦有飲到尾甜度唔夠既問題 (原因係店家先整野飲,後整格
至於珍奶就一般啦,口感冇同區既另一間小店咁醇厚,另外亦有飲到尾甜度唔夠既問題 (原因係店家先整野飲,後整格仔餅,中間隔左約十分鐘)。