2008-12-08 11 views
此餐廳格調優雅,環境寧靜,適合情侶談心。是晚兩人點了兩個4-course嘅set-dinner。生琢吞拿魚及帶子沙律:雜菜沙律新鮮;生琢吞拿魚及帶子mix埋後賣相味道一般焗田螺酥皮盒香草牛油汁:酥皮香脆鬆軟;田螺味濃;配合雜菜沙律,整體感覺清新雜菌忌廉湯:忌廉湯夠rich夠creamy,配合雜菌的清香,味道不錯餐包:質感鬆軟,蘸黑橄欖醬來吃,非常香口美味;美中不足之處是麵包唔熱香煎深海綢魚柳配海鮮龍蝦汁:深海綢魚由歐州進口,簡單配以食鹽胡椒調味,味道ok啦。我始終覺得香煎銀雪魚比較美味,哈哈!燒烤澳洲羊鞍配香草燒汁:雖叫了七成熟,但出來效果明顯overcook了,以致肉質較韌,不夠juicy。羊鞍亦有輕微羶味。另外,盛載main course的瓦碟是冷冰冰的,我覺得以此餐廳的水準來說,可以做得更好。甜品:竟然無乜印象,即是無乜特別啦;反而最後送的after-taste cookies,味香鬆化,好食餐茶:ok(P.S. 東亞咭有九折)

餐茶:ok

(P.S. 東亞咭有九折)

[5/12/2008, Fri]

$200 (Dinner)