2023-12-29 60 views
一直都想試下呢間棋子燒鵝,今日去完花園街買嘢咁啱見到轉出嚟有一間就試下先。 店舖主打煙燻燒鵝,佢哋自設鵝場,堅持採用5斤四両重的無生養母鵝。燒鵝並非中央醃製,到店舖即場用爐燒,非常新鮮。 我同朋友叫咗個二人餐$218,可以試多幾款唔同嘅燒味。 棋子燒鵝例牌:例牌嘅份量都幾大,燒鵝皮脆肉嫩,味濃油香,色澤亮麗。 鹽焗手撕雞半隻:鹹香入味,雞肉嫩滑多汁。 單拼燒味例牌:最終揀咗燒腩仔,非常之有驚喜,皮脆肉嫩,咬落去脆卜卜,超好味!😋 郊外油菜:跟餐仲有碟油菜。 白飯/瀨粉/米粉:可以揀白飯/瀨粉/米粉,我哋揀咗一個飯,一個瀨粉,瀨粉爽滑,呈現飽滿白皙,口感Q彈。 老火靚湯係花生眉豆煲雞腳,非常足料入味,而且無咩味精。 如果大家想斬料返屋企加餸,宜家凡購買燒鵝半隻,仲可以以換購價10蚊換雞半隻。

我同朋友叫咗個二人餐$218,可以試多幾款唔同嘅燒味。

鹽焗手撕雞半隻:鹹香入味,雞肉嫩滑多汁。

郊外油菜:跟餐仲有碟油菜。

老火靚湯係花生眉豆煲雞腳,非常足料入味,而且無咩味精。

2023-12-18
Type of Meal